Excel de Satıra Sığdırma Alta Kaydırma

Excel de Hücre Birleştirme ve Yazı Kaydırma

Excel de istediğimiz şekilde hücreleri tasarlayamayız, bazen alta kaydırmak, yan yana olan hücreleri birleştirerek tek bir satır gibi göstermek, tek bir hücreye alt alta yazı yazmak metni kaydırmak için yapmamız gerekenler.

Excel de hücreleri birleştirmek :
Excel de sayfamızın en üst kısmını tek bir satır yapmak isteye biliriz ve böylece yazdıklarımız tek bir satırda görünmüş olacaktır bunu için yapmamız gerekenler çok kolay ilk olarak birleştirmek istediğimiz yan yana olan hücreleri seçip seçim üzerinde iken Giriş Sekmesinde olan hizalama bölümündeki Birleştir ve Ortala tuşuna basmamız yeterli olacaktır. Daha farkı bir birleştirme yapmak için yan tarafında bulunan ok a basarak istediğimiz şekil birleştirmeyi yapabiliriz.

Excel birlestir ortala

Excel de alt alta metin yazdırma :  Uzun olan bir metni hücrenin yüksekliğini artırarak altına kaydıra biliriz böylece yazımızı genişletmek yerine yüksekliğini arttırarak da sığdıra biliriz. Bunu yapmamazı da çok kolay ilk olarak yan tarafta buluna numaraların yazdığı yere gelerek fare yardımıyla hücre yüksekliği ayarlaya biliriz isteğe bağlı tabi, alt alta eklemek istediğimiz hücreyi seçiyoruz, bir önceki örnekte de yaptığımız gibi Giriş sekmesi altında bulana hizalama bölümünde bulunan Birleştir ve Ortala nın üstündeki Metni Kaydır butonuna basıyoruz hücremiz otomatik olarak yüksekliği artacak yalnız yazı en alta, sola dayanmış bir şekilde kalacak biz yan tarafta bulanan hizalama butonlarına basarak içinde ortalama yapabiliriz.

excel_metni_kaydir

Yorum Gönder