Mersin Kızkalesi Tarihi Güzellikleri Efsanesi ve Hikayesi


Mersin Denizi ve Kızkalesi ne Ulaşım ve Konaklama

Mersin nin Erdemli ilçesine yirmidört kilometre mesafede bulunan Mersin Kızkalesi ülkemizin önemli yaz turizm merkezlerinden biridir genellikle kendi insanımızın yazın denize girmek için gittiği Kızkalesinin güzelliğinde güzel bir yaz turizm merkezidir iç turizm çok fazla yapılmaktadır. Ulaşımı kolay olan bölgeye Mersin Merkezden Minibüsler sürekli sefer yapmaktadır, Mersin merkeze 60 km uzaklıktadır, konaklama olarak çevresinde bir çok pansiyon ve otel bulanan bir yerdir.

Mersin Kızkalesi Tarihi: 

Eski ve Tarihi ismi Korykos dur, Bir çok millet bu bölgede egemen olmuş, Zeytin yetiştiriciliğinde büyük bir öneme sahip olmuş bu bölge. Bizans döneminde Arap devletlerin yapmış oldukları akınlara yüzünden surlar ile çevrilmiştir. En son Osmanlı Devletinin yönetimi altında kalmıştır. Önemli bir deniz ticareti limanı olan bu bölge zaman ile ticaretteki önemini kaybetmiştir. Tarihi bir güzelliği olan bu kalede kemerler, mezarlar ve tarihi taşlar bulunmaktadır.


Mersin Kız Kalesine Gitmek


Kıyıdan yaklaşık elli yüz metre uzaklıkta bulunan kız kalesine yüzerek uluşmak dahi çok kolaydır, çok güzel bir sahili bulunmaktadır. Çevresinde bulunan otellerin yanı sıra pansiyonlarda uygun fiyatlarda kalmak mümkündür, yalnız yazın tatil günlerin doluluktan dolayı yer bulma sıkıntısı bulunmaktadır.


Mersin kızkalesi fotograf

KızKalesi Hikayesi Efsanesi

Yıllar önce bu bölgenin kralının güzel mi güzel bir kızı bulunmaktadır, Kral kızı çok sevmektedir ve korumaktadır bir gün, kral kızını geleceği gören bir adama götürür ve kızını geleceğini söylemesini ister bu adam Kralını kızının on dokuz yaşına geldiğin de bir yılan tarafından sokularak öleceğini söylemesi üzerine kral üzülmeye başlar ve kızın bu kaderden kurtarmak üzere düşünmeye başlar ve bir gün aklına yılanların suda yüzerek kızına ulaşamayacağı fikri gelir bunun üzerine denizin suyunun üzerine bir kale yaptırarak kızını burada on dokuz yaşına kadar yılanlardan korumayı düşünür. Hemen inşaatlar başlar ve aylar sonunda kale tamamlanır kralın kızı burada on dokuz yaşana kadar sorunsuz bir şekilde büyür, yaşı on dokuz olduğunda kral artık kaderi yendiğini düşünerek sevinmeye başlar ve bunu şerefine bir kale de bir parti düzenler. Kader den kaçılmaz ya davete gelen bir köylü kıza bir sepet üzüm getirmiştir, köylü üzümü toplarken bir yılan sessizce üzüm sepetini içine girmiş ve oraya saklanmıştır. Eğlence bittikten sonra kız odasına geçer ve en sevdiği üzümden yemek ister o esnada yılan çıkarak kızı sokar ve kız oracıkta ölür.


Mersin Kızkalesi Resmi


Mersin kızkalesi tarihi resmi


yaz tatili için mersin kız kalesi için çok güzel ve hesaplı bir tatil adresidir.

2 yorum

Kızkalesi her yönüyle güzeldir, ayrıca http://www.kizkalesi.net altında rehber niteliğinde bir siteye de sahip. Paylaşım için teşekkürler.

Cevap Yaz

Yorum Gönder