Robinson Crusoe Roman Kısa Özeti

Yıllarca dile gelen harika bir serüvendir Robinson Crusoe macera türünde olan bu roman ilk ve orta dereceli çocukların okuması gereken önemli yapıtlardan birisidir.


Robinson-Crouse-Kitap-KapakRobinson Crusoe Kitap Hakkında Kısa Özet Konusu

Robinson denize ve serüvenlere meraklı gençtir. Ailesinin istediği mesleği olmak yerine denizlere açılıp yeni maceralar keşfetme ister. Bu amaçla limandan bir gemiye biner ve kendini bulacağı bir maceraya kapı aralamış olur. Bindiği gemiyle yolculuk ederken bir fırtınaya mağruz kalır, korsanların eline düşer kendini köle olarak bulur ancak cesaretini toplayarak korsanların elinden kaçar. Bir süre Portekiz de kamış satar ancak bir yolculuğa çıkar ve ıssız bir adaya tek başına düşer. Yanında bir kaç parça eşyası ile adana tek başına yaşam mücadelesi vermek zorunda kalır.
Ada da yaşamaya başlar ilk zamanlar bağzı şeyleri bilemez başarısız olur. Avlanır, kendine barınacak yer yapar. On iki yıl bir fiil ada tek başına yaşar ve çok alışır burada yaşamaya. Ancak bir gün yamyamları görür adada bir adamı yiyeceklerdir Robinson onlara saldırır bir kaçını öldürür diğerleri kaçar ellerinden kurtardığı adam ile yakın arkadaş olurlar onun adı Friday dir. Friday ile birlik te yaşamaya devam ederler ona öğrendiği her şeyi öğretir onun babasını da Yamyamların elinden kurtarırlar beraber. 
Bir gün bir ingiliz gemisi görürler ve macera devam eder...

Robinson Crusoe Romanı Yazarı Daniel DEFOE dir

5 yorum

Çok uzun ama güzel bir kitap

Cevap Yaz
Adsız mod

Kesinlikle ^_^

Cevap Yaz

Çok güzel bir kitap bu arada benim ismim cuma🤯🤥🤬🤮

Cevap Yaz
Adsız mod

Gulliver'in Seyahatleri

Cevap Yaz

Gerçekten güzel bir kitap uzun ama bu kitap beni anlatıyor diyebilirim...

Cevap Yaz

Yorum Gönder