Fon Sadriştayn'ın Karısı Hikaye Kısa Özeti

Ömer Seyfettin bu Fon Sadriştayn ın Karısı hikayesinde aile tutumu abartılı bir şekilde Türk ve Alman kadınları arasında farkı göstererek anlatmıştır.



Fon_Şadriyan_Karısı_KapakFon Şadriştayn' ın Karısı Ana Fikri: Aile içi tutum ihtisas Aile geçimi.
Fon Şadriştayn ın Karısı Konusu: Lüksüne düşkün bir Türk kadınıyla evli olup zar zor geçinen bir adamın Alman kadınlarının tutumunu görmesi anlatan bir hikaye.
Fon Şadriştayn' ın Karısı Hikaye Özeti: Kahramanımızın adı Sedrettin lakabı Fon Şadriştayn. Bir gün eşinin Almanya dan gelen akrabaların karşılamaya Tarabya ya gitmektedir. Vapurdan inmek üzereyken kendisine seslenen birini duydu ilk başta bu kişiyi tanıyamadı. Bu adam okul zamanı zayıf sıska diye dalga geçtikleri Serçe Pehlivan lakaplı bir çocuktu şimdi kilolanmış dağ gibi vücutlu bir adam olmuş görünce tanınamaması gayet normal. Kahramanımız hayrette bu Serçe Pehlivana bu hale nasıl geldiğini sordu o da hayat hikayesini anlatmaya başladı. Okuldan sonra bir işe giren Serçe Pehlivan bir müddet sonra bir Türk Kadını ile evlenmiştir ailesi olmadığı için ilk zamanlarda teyzesinin yanında kalmaktadırlar ilk zamanlar güzel geçse de evdeki kadınlar anlaşamamaktadır. bunun üzerine ayrı eve çıkarlar zamanla görür ki kadın hiç bir iş yapmıyor sadece harcıyor evi pislik götürüyor bunlarında üstüne istekleri bitmiyor bir gün hastalığı yüzünden Almanya ya gitmek zorunda kamış buradaki bir arkadaşı ona Alman kadınlarını anlatmış. Eşinin de o Almanya da bir sevgili bulduğunu öğrenince kadından boşanıp bir Alman Kadını ile evlenmiş bu kadın çok tutumlu hatta biraz da abartılı derecede tutumlu imiş. Eski eşinin boş harcamalarının yerine bu kadını tutumu para bile biriktirmelerini sağlamış. İşte bu sebeptendir ki kafasının da rahat olmasıyla kilo aldığını söyler ve el sıkışıp ayrılırlar. 

Yorum Gönder