İnterstellar Yıldızlararası Film Konusu ve Kısa Özeti

Yönetmenliğini Christopher Nolan'ın yaptığı 2014 yapımı bilim kurgu filmidir.


yıldızlar arası film konusu
Medeniyet, tahıl ürünlerinin ölmesine sebep olan bir küf nedeniyle geriye düşmüştür. Eski bir Nasa pilotu olan Cooper 2 çocuğuyla birlikte tarım işletmektedir. Cooper küçük kızı olan 10 yaşındaki Murph odasında kitapların düştüğünü ve Murph bunların yer çekimsel dalga ile kodlandığını fark eder ve bu istihbaratı sağlayan da "hayalet" ismini verir. Tozlar üstünde kalan bir ikili sistemde bir koordinat fark ederler. Baba koz bu koordinata gittiklerinde gizli bir NASA üssüne varırlar. Burada onları karşılayan Prof. Brand dünyanın tehlikede olduğunu ve bir kurtarıcıya ihtiyaç olduğunu söyler. Tanımlanamayan bir uzaylı bir zekanın Satürn yakınlarında bir solucan deliği açtığını ve yapılan araştırmalarda giden kişilerden 3'ünün potansiyel yaşam keşfettiği bildirir. Cooper'un görevi ise bu 3 gezegenden hangisinin daha yaşanılabilir olduğunu keşfetmek.


Bu gerçekten ciddi bir yolculuk olacaktır bu yolculukta belki geri döndüğünde çocukları kendinden daha yaşlı olacak ve belki ölmüş olacaklardır. Murph babasının gitmesini hiç istememektedir. Babası gideceğini belirtir ve Hayalet Murph'e kitaplarla bir mesaj verir. Mesajda "STAY" yazmaktadır. Cooper yolculuğa çıkar ve daha sonra yeni yaşam bulma macerası başlamaktadır.

Bilim kurgu sevenlerin kesinlikle izlemesi gereken etkileyici bir filmdir. Filmde aynı zamanda kara deliklerin gizemi ve zaman yolculuğuyla da ilgili düşünceler bulunmaktadır. Film gerçekten güzel ilginç bir sonla bitmektedir.İyi Seyirler.


Filmden Replik


Zamanı ve mekanı aşabilen tek şey sevgidir.

Yorum Gönder