Açlık Oyunları Kitap Kısa Özeti Suzanne Collins

 Açlık Oyunları Susanne Collins tarafından yazılan fantastik, gençlik türündeki kitabıdır. Seri olarak yazılan kitabın  2. "Ateşi Yakalamak"  3. "Alaycı Kuş" tur. Susanne Collins' in kitabı yazarken Yunan mitolojisindeki Theseus'un olayından etkilenmiştir. Bu kitap serisi daha sonra sinemaya da uyarlanmıştır.


açlık oyunları
Açlık Oyunları Kitap Özeti: 13 mıntıka tarafından Capitol' e karşı çıkan isyan sonucunda Capitol 13.mıntıkayı yok etmiş ve diğer mıntıkaları da ceza olarak her yıl her mıntıkadan gelen 12-18 yaş arasındaki 1 erkek ve 1 kızı son bir kişi kalana kadar ölümüne savaştırmıştır.

Olaylar Katniss adındaki kızın gözünden anlatılmaktadır. Katniss babasını kömür madeninde kaybetmiş annesi ve kardeşi Prim'i yasak bölgede avlanarak geçindiriyordu. Arkadaşı Gale' de babasını kaybetmiş olup o da Katniss' e yardımcı oluyordu.


Bu seneki Açlık Oyunu zamanı gelmişti ve isimler kurayla çekiliyordu. Kız olarak Prim çıkmıştı ve Katniss kardeşinin bu oyun için güçsüz olduğunu ve onu orada kaybedeceğini biliyordu ve onu sevdiğinden kardeşinin yerine gönüllü olmak istedi ve Açlık Oyunları tarihinin ilk gönüllü yarışmacısı oldu. Erkek olarak ta Peetay isimli bir genç çıktı. İkisi Açlık Oyunları öncesi bir dizi eğitimden geçerek kendilerini güçlendirmeye başladılar. Katniss okçulukta çok iyiydi ama etraftaki diğer mıntıkadaki yarışmacılardan da epey güçlüleri vardı. Peetay sponsor bulmak için seyircilerle konuştuğu show' da Katniss' le aşk yaşadığından bahsediyor ve insanların dikkatini çekmeyi başarıyor.

Daha sonrada yarışmacıları oyuna çıkıyor ve buradaki hayatta kalma mücadelesi anlatılıyor.

1 yorum:

Adsız mod

ÇOK GÜZEL OLMUŞ AMA SİTEYİ DÜZENLEMENİZ LAZIM

Cevap Yaz

Yorum Gönder