Her Kalp Kendi Bildiğini Okur Kısa Özeti Edith Wharton

Edith Wharton'un 1921 yılında Pulitzer ödülü almış kitabıdır.

Her Kalp Kendi Bildiğini Okut Kısa Özeti Konusu

Her Kalp Bildiğini okurKitap 19.yy NewYork'da sosyete toplumunun hayatı anlatmaktadır. NewYork bu zamanlarda Avrupa'ya göre gelenek göreneklerin dışına çıkamamış ve geleneklere sımsıkı bağlı durumdadır. Böyle bir toplumda iyi bir aileden yetişmiş olan Archer geleneklere çok bağlı olan Mia adlı çok güzel bir kızla nişanlıdır. Mia'nın kuzeni olan Ellen de Avrupa'da yaşamış kocasıyla yaşadığı sorunlardan dolayı NewYork' a gelmesiyle sosyete karışır. Ellen Avrupa'da yetişmiş olmasından dolayı geleneklere pek olumlu bakmayan ve kıyafet, yaşam şekliyle bile NewYork'a damga vurmuştur.
Archer, Ellen'in boşanmasıyla ilgili yardımcı olması nedeniyle aralarında biraz samimiyet gelişir. Archer , Ellen'e aşık olmuştur ve Ellen'in de ona karşı ilgisi bulunmaktadır. Lakin akıldan dökülemeyen bazı cümleler ve dedikodunun çok fazla olduğu bir toplumda Mia'yla evlenmekten vazgeçmesi bile toplum karşısında aşırı bir tepkiyle karşılaşacaktır. Mia'nın da böyle bir durumun etkisinde kalmasını istememektedir lakin Ellen'e olan aşkı her gün daha fazla katlanarak artmaktadır. Kitap böyle bir ortamda insanların kaderin çizmekte her şeyin kendilerine bağlı olduğu ve Archer'ın da yaşamına kendi kararlarıyla nasıl yön vermesi aşkı yaşamayı mı yoksa Mia'ya ve geleneklere bağlılığı tercih etmesi ve bu üçgende olaylar ilerlemektedir.
    
Her Kalp Kendi Bildiğini Okur Kitabı Hakkında Düşünceler

       Kitapta insanların birbiriyle konuşmaları ve üzerilerinde bırakılan etki çok iyi ifade edilmiş. Opera sahneleri olsun konuşmaların geçtiği ortamlar çok güzel betimlenerek insanın zihninde çizmesine yol açmıştır. Kitap akıcı bir kitap değil çok yavaş biçimde  ilerlemekte. Diyebileceğim akıcılık istiyorsanız biraz sıkıcı gelebilir.

Yorum Gönder