Excel de Hücreye Sadece İstenilen Değeri Girme Veri Doğrulama

veri dogrulama
Excel de bir hücreye girilecek olan değeri veri doğrulama ile sınırlaya biliriz, hücreye belirli sayılar arasında bulunan sayıları girmeyi yada girilen metni istenilen uzunlukta girilmesi gerektiğini, hücreye istediğimiz değerlerin dışında değer girmesini belirli tarihleri girmeyi yada bulunan listedeki değerler dışında değer girilmemesini engelleriz bunları ve daha fazlasını yapmak için veri doğrulama bölümü var buradan istediğimiz sınırlama işlemlerini yapabiliriz. Bu işlemi yapabilmek Veri Sekmesi altında bulunan Veri araçlarından Veri doğrulamayı seçmemiz gerekmektedir.



 Hücreye Sadece Listede Verilen Değerleri Girmek Bir hücreye girilen değerleri elimizdeki listeye göre sınırlandırmak istiyorsak Veri Doğrulama butonuna bastıktan sonra açılan pencereden Ayarlar kısmında bulunan  İzin Verilen kısmından Listeyi seçiyoruz Kaynak kısmına tıklayarak listemizi fare yardımıyla seçiyoruz. tamam a basıyoruz artık o hücrenin yanına bir ok çıkar ve hücrenin alabileceği değerler gelir ekrana.

veridogrulamaislemi

Hata uyarı kısmı bulunmaktadır bu kısımda Stil bölümün de Dur seçili olaması zorunludur böylece liste dışında hiç bir değer girilemez. orada bulunan hata iletisi kısmına hata yapıldığında açılan uyarı penceresinde yazacak yazıları yazabiliriz.

Eğer Stil den Uyarı yı seçersek liste dışı bir değer girdiğimiz zaman bize uyarı verecek ama hücreye o değeri yazmamıza izin verecektir.


Excel de hücreye iki sayı arasındaki değerleri girme

Hücreye girdiğimiz değere belirli bir sayılar arasında sınırlamak için Veri Doğruluma kısmında bulunan ayarlar bölümündeki İzin verilen kısmında Tüm Sayıyı Veri kısmına Arasında yı seçiyoruz En az ve En Fazla kısmına da aralıktaki girilebilecek değerleri giriyoruz.

Excel de Hücreye İstenilen Uzunlukta Sayı Girme TC Kimlik No Alanı Yapma

T.C Kimlik numaraları 11 haneli olduğu için bir hücreye tam olarak onbir hane girmeliyiz bir hane fazla yada eksik girişini engellemek için Veri Doğrulama yı kullanmalıyız bunu için İzin verilen kısmından Tüm Sayıyı Veri Kısmından Eşit Değer kısmına da 11 yazarsak o hücreye yanlızca 11 haneli değerler girilecektir.

Yorum Gönder