Bir Delinin Hatıra Defteri Kitap Kısa Özeti

Bir Delinin Hatıra Defteri Gogol ün ilk okuduğum ve en beğendiğim kitabı dır.


Bir delinin hatıra defteri
Bir Delinin Hatıra Defterinin Ana fikri:  Toplumdaki insanlar arasında makam ve mevkinden dolayı oluşan sınıf farkı bu durumun insanların karakterine yansıması, insanların kendinden alt statüde bulunanlara olan davranışlarını anlatıyor Bir delinin hatıra defteri
Bir Delinin Hatıra Defterinin Konusu: Kitap a da ismini veren bu hikaye kısa bir öyküdür. Hikaye kahramanın gözünden anlatılıyor olup kahramanımız patronun kızına aşık olmuş  dışarıdan bakıldığında biraz farklı hareketleri olan bir delidir.
Kısa hikayelerden oluşan kitapta üç tane hikaye bulunmaktadır yaklaşık 110 sayfa olan kitap bir günde bitirilecek kadar kısa ve akıcıdır.
Bir Delinin Hatıra Defteri Kısa Özeti Kitabın ilk hikayesi olan Kahramanımız kendisini beğenen kibirli ve zengin patronun yanında onun kalemlerin açmakla görevlidir. Bir gün patronun kızını görür ve ondan hoşlanmaya başlar patronun kızının yanında olan olan köpekle konuştuğunu görür hatta mektup yazdığını bile düşünür. Gün geçtikçe kıza daha çok aşık olan kahramanımız, mektup ve şiirler yazmaya başlar bunu öğrenen patron kahramanımız yanına çağırarak azalara bunun üzerine kahramanımız patronun dan nefret etmeye başlar bir gün patronun evine gidip kızın köpeğin ona yazdığı mektupları almaya gider. Patronun evine gidip mektupları alıp okumaya başlayınca patronun kızını bir generalle evlendireceğini öğrenir bunu üzerine iyice bunalıma girer ve kafayı biraz daha bozup kendine içinden sorunlar yaratır ve bu sorunları çözemez. En son kendini İspanya Kralı ilan eden kahramanımızın farklı bol düşündürücü hikayesidir.
Bir Delinin Hatıra Defteri ülkemizde çokça tiyatro sahnelerinde sergilenmiş olup Burun isimli hikaye oldukça beğenilmiştir.

Kitapta bulunan hikayeler:
  • Bir Delinin Hatıra Defteri
  • Burun
  • Palto

Yorum Gönder