Peyami Sefa Fatih Harbiye Kitabı Özeti ve Konusu

Fatih Harbiye Peyami Sefa nın 1931 yılında yayınlanan hakkında diziler çekilen, toplumsal bir konu hakkında yazılmış en güzel kitaplarından biridir.

Fatih Harbiye Ana Fikri 

Fatih Harbiye günümüz toplumun da da bulunan doğu ve batı çatışmasını anlatmaktadır. İnsanların yaşadığı gel git leri ve özenti bir hayatı ele almaktadır.

Fatih Harbiye Konusu 

Romanın baş kahramanın batı kültürüne karşı oluşan ilgisi, bulunduğu hayattan ve çevresindeki insanlardan bıkması ve giderek uzaklaşmasıyla içine düştüğü gel git leri anlatmaktadır.


fatih harbiye kitap peyami sefa

Fatih Harbiye Kısa Özeti

Annesi ölmüş, babası ile birlikte hayatını geçiren kahramanımız Neriman zaman ile içende bulunduğu hayattan bıkmaya ve nefret etmeye başlar buna karşılık içinde bir İstanbul batı sevgisi ve özentisi artar. her gün Fatih Harbiye tramvayına binerek Beyoğlu sokakların hayranlık la izlemektedir zamanla içinde olan bu değişimler kahramanımızın çevresindeki insanlar tarafından fark edilmeye başlanmıştır. En çokta Neriman ın yıllardır sevgilisi olan Şinasi Neriman da olan farklıkları fark eder, söylediği yalanların farkına varır. Bir gün Neriman batıyı temsil eden Macit ile tanışır ve ondan baloya gitme teklifi alır yalnız son zamanlarda babası ile arası bozuk olan Neriman izin alabilmek için babası ile arasını düzeltemeye çalışır. Babasından baloya Şinasiyle birlikte gitme izni alan Neriman balo kıyafeti almak için gittiği bir arkadaşında dinlediği bir hikaye ile düşünceleri eski haline gelmeye başlar eski kendisinin daha mutlu ve gerçekçi olduğunu hatırlar ve kendine çeki düzen verir Peyami Sefa Fatih Harbiye de net bir şekilde Doğu-Batı çatışmasını ele almıştır.

2 yorum

Adsız mod

dayısının kızlarında balo kıyafeti almaya gider . arkadaştan değil

Cevap Yaz
Adsız mod

birde yazarın adı PEYAMİ SAFA.(YUKARDAKİ YORUMUN SAHİBİ)

Cevap Yaz

Yorum Gönder