Toprak Ana Kitap Kısa Özeti Cengiz Aytmatov

Toprak Ana Cengiz AYTMATOV kitap ı hakkında kısa bilgi konusu, ana fikri ve özeti

Toprak Ana
Toprak Ana savaş zamanı geride kalan insanların neler yaşadığın anlatan acı dolu bir bekleyişin konu alındığı muhteşem bir kitaptır.
Toprak Ana Ana Fikri: Ekmeğini topraktan çıkaran insanların yaşam mücadelesi savaş zamanı geride kalanların umut dolu olan bir yanında çekilen acı dolu uzun süren bekleyişi.
Toprak Ana Konusu: Bir Kırgız köyünde savaş zamanı tüm erkeklerin savaşa gitmesi ve köyde kalanların yaşadıkları zorluklar ve verdikleri mücadele bir ailenin yaşadıkları çok etkileyici bir şekilde anlatılıyor.
Toprak Ana Kısa Özeti: Kitap ta bir ailelenin yaşadıkları Tolgonay çalışkan saf temiz bir köy kızıdır. Sevdiği adam olan Savankul ile evlenir, gayet mutludur kendi topraklarını ekip geçimlerini sağlamak isterler bunu için de toprak işçisi olarak çalışırlar, bu evlilikten üç çocukları olur çocukları çok düzgün ve çalışkandır en büyük oğulları Kasım da onlar gibi toprak ile uğraşır Biçer dövercilik yapar Aliman isimli bir kız ile evlenir diğer çocukları okuyan aile çok mutlu ve düzün bir hayat yaşamaktadır, hatta köye ilk traktörün gelmesine öncü bile olmuşlardır. Taki savaş çıkana kadar, savaşın çıkmasının ardından köyün erkeklerine cepheye gitme çağrısı geliyordu birer birer ilk olarak ailenin büyük oğlu Kasım a gelmişti, böylece Toprak Ananını acı dolu bekleyişi başladı. Bunun ardın diğer çocuklarda savaşa asker için çağrılır. böyle evde eşi ve gelini kalan toprak ana, birde köyde başlayan sefalet açlık gibi güçlükler eklenirken eşi Savankul da savaşa çağrılır gelini ile kadın başlarına kalırlar. Sefalet bir yandan cepheden haber bekleme bir yandan çok zor günler geçirmektedirler. Bunların hepsini üzerine bir de çocukların ve eşini savaşta kaybettiği haberinin üzerine toprak ana gelini ile yaşam mücadelesine devam etmeye çalışır. Çok harika bir hikaye olan toprak ananın hikayesi okumaya değer güzel bir kitaptır.

7 yorum

kişi özelliklerini yazın çok kısa olmuş

Cevap Yaz
Adsız mod

haklı söylemişsin

Cevap Yaz
Adsız mod

Güzel

Cevap Yaz
Adsız mod

Aldığım kitapta tolgonay diye geçiyor ama burda tolonay diyor kafam karıştı resmen.

Cevap Yaz
Adsız mod

evet bendede tolgonay diye geçiyor bence düzeltmelisiniz.

Cevap Yaz

Bende düzeltilmedi hala.

Cevap Yaz

Yorum Gönder