Canlı Yayın Yapma Protokol Kuralları

Veri İletişimim Protokolleri


Bilgisayarlarımız sayesinde İnternet üzerinden  wep siteleri ile mobil telefonlar için veya bilgisayarlar için canlı nasıl yapılır ve hangi kurallar hangi protokol kullanılmaktadır. hayatımızda bir çok kurallar vardır ve bu kurallar sayesinde insan yaşamında bir düzen ve akıcılık oluşmaktadır ve bu sayede herkes bir biri ile tam verimli sayede iletişim kurar bir iltizam ve düzen bulunmaktadır.
Peki oturduğumuz koltuğumuzdan bilgisayarımız ile İnternet te girerken veya bir arkadaşımız ile mesajlaşmak nasıl sağlanıyor aynı anda ses ve görüntü gidiyor.

İnternet üzerinde bilgisayarlar arasında iletişim kurmak için belirli bir kurallar oluşturulmuştur buna HTTP denilen bir protokol bir kurala tabi tutulmuştur. Canlı yayınlar ise RTMP protokolü kuralları sayesinde oluşturulan kurallar ile sağlanmaktadır.

RTMP ile göndere bildikçe çok veri gönderilmeye çalışılır çok küçük bir gecikme ile bize canlı bir yayın sunar. belirili bir paket başlığı altında kodlanan kodlar iç içe RTMP paketleri ile gönderilir.



canlı yayın


canlı yayın programlama, web sitesi oluşturma canlı rtmp 

Yorum Gönder