Aşkın Gözyaşları Kitap Kısa Özeti

Aşkın Gözyaşları En çok beğenilen gerçek aşkı anlatan harika bir kitap. Mevlana ile Şemş aşkı bulmak. Okumaya başlandığı andan itibaren elinizden düşmeyecek harika bir kitap.


aşkın gözyaşları Aşkın Gözyaşları Ana fikri:

Aşkı arayış Şemsin Mevlanayı buluşu

Aşkın Gözyaşları Sinan YAĞMUR Kitap Kısa Özeti: 
Şems çocukluğu hareketli geçen bir çocuktu. Yazdırıldığı Kuran Kursunda ilk okuyuşta Kuranı ezberler. Bir gece rüyasında Kuran' da Şems Suresini Görüyor ve artık kendisine Şems denilmesini istiyor bu günlerden sonra artık değişmeye başlıyor ve Aşkı aramaya başlıyor. Babası oğlunu Şama gönderiyor. aradığını orada bulamayan Şems artık gezmeye aradığını bulmaya çıkıyor. Haç ve bir çok yere gitmesine rağmen bulamıyor ve hocası ona Konya ya gitmesini aradığı aşkı orada bulacağını söylemesi üzerine Konya yollarına düşen Şems Mevlana nın kapısında buluyor kendisini. Uzun bir süre Hasbıhal ettikten sonra zaman ile birbirlerine daha çok bağlanıyorlar artık Şems kendinden emindir aradığını bulmuştur. Mevlana ise toplum tarafından çok sevilmekte sohbetleri sürekli dinlenmektedir. Şemsin gelişi Mevlanayı toplumdan uzaklaştırıyor. Bu durum toplumda endişeye yol açıyor ve Şemsin gitmesini istiyorlar bunu öğrenen Şems bir gün Konyayı terk ediyor. Şemsin gidişiyle kendisine bir haller olan Mevlana kendisin eve hapis ediyor ve dışarı çıkmaz oluyor. Toplum durumun daha kötü olduğunu duyunca Şemse bir mektup yazarak dönmesini istiyor geri dönen Şems ile Mevlana kavuşuyor. Kitabın devamında daha farklı olaylar meydana gelsene bu kitap ı hepinizin bir solukta okuyacağına eminim. 

3 yorum

Adsız mod

Kesinlikle okunması gereken manevi anlamda sizi alıp götürecek muhteşem bir eser şiddetle tavsiye ederim

Cevap Yaz
Adsız mod

Çok güzel bir kitap. Normalde Türk kitapları okumam. İyi ki bu kitabı okudum. Gerçekten çok güzel bir kitap. Genelde Dünya Klasikleri okurum.

Cevap Yaz

Bence çooook güzel bir kitap acı sevgi aşk hepsi içinde insana huzur veriyor bence deneyin ve sizde bu huzuru bulun

Cevap Yaz

Yorum Gönder