Fareler ve İnsanlar Kitap Kısa Özeti

Fareler ve İnsanlar ikili insan ilişkisi üzerine yazılmıştır. Yalnızlık, sevgi, dostluk konuların yoğun bir biçimde işlenmiştir. Güzel bir hikayesi bulunmaktadır.


fareler ve insanlar
Fareler ve İnsanlar Kitap Özeti 

Farklı karakterlere sahip olmalarına rağmen iki dost olmuş. George ve Lennie nin hikayesidir. İki adamın tek bir hayali vardır, çok para kazanıp kendi çiftliklerini kurmak. Bunun içinde mevsimlik işçi olarak, çiftliklerde çalışmaktadır.
Lennie iri cüsseye sahip kuvvetli ama çocuk ruhlu, temiz kalpli birisidir. George ise  arkadaşının tam aksine daha akıllı davranışları olgun bir kişiliktir. 
Lennie yumuşak olan her şeye derin ilgi duyar, çok güçlü olması sebebiyle eline aldığı şeyleri ne kadar sıktığının farkına varamaz. Tavşanları, fareler çok öldürdüğü olmuştur. Bu yüzdendir George Lennie kendi sözünden çıkmaması gerektiğini söylemektedir. 
Bir gün kasabanın birinde bir çiftlik ye çalışmak için giderler. Her şey iyi hoştur ama patronun oğlu curley dövüş sporlarını sever ve iri yarı olduğu için Lennie kafayı takar. Zaman ile de bu çiftlikte sevilmeye başlanırlar.


Çiftlik te artan muhabbet ve arkadaşlıklardan oyunlar oynanır. Bir gün Nal oyunu denen en çok oynan oyun oynanırken Lennie bir köpek ile oynamaktadır, ancak yine köpeği ne kadar sevdiğini bilemez ve öldürür. Bu olayın üzerine yanına çiftliğin sahibinin oğlunun eşi gelir yanına biraz konuşurlar Lennie durumu anlatır ona kadın ise onuda okşamasına ister ne amaçla isterse artık. Lennie kadını okşamaya başlar ancak kadının canı yanar ve bağırır, durumdan korkan Lennie kadının ağzını kapatır ve kadın orada ölü verir olanlara inanamayan Lennie oradan kaçar ve yakın arkadaşı can dostu George ile daha önceden acil durumlarda buluşuruz diye anlaştıkları yere. Kadının öldüğünü gören çiftlik halkı Lennie yi aramaya koyulurlar. George nerede olduğunu biliyordur. Yanına gider ve olanları anlatmasını ister daha sonra hayallerine anlatan Lennie yi vurur. Oradan uzaklaşır 


Yazımız Güncellenmiştir. Yorumlarınız için teşekkür ederiz.

7 yorum

George duymuyor yumuşak şeylere ilgi yalnız Lennie olacak o !!!!!!

Cevap Yaz
Adsız mod

Yumuşak şeylere ilgi duyan George değil Lennie yanlış yazılmış!! Bence çok güzel bir kitaptı. Filmde çok güzel. Herkesin önce kitabı okuyup sonra filmi izlemedinmi tercih ederim..

Cevap Yaz
Adsız mod

Orda curley in karısı der ki (şuan aklımda kalanı yazıyorum) bak benim saçım yumuşak tarzı bir şey der ve lennie saçını okşamaya başlar bi süre sonra kadının canı acımaya başlar ve bağırmaya başlar sonra lennie kadının ağzını sıkıca kapatır ve kadının boynu kırılır ölür. Seyis (siyahi olan) kadını bulur ve dışarda (veya içerde) olanları çağırır sonra george bunun lennie nin yaptığını anlar ve kitabın başında konuştukları yere (göl kıyısındaki bir yerdi sanırım) oraya gider ve saklanır sonra george onu bulur konuşmaya başlarlar tavşanlar, tavuklar vs. Sonra george lennie yi ensesinden vurmak zorunda kalır. Vurur. Ve ordan ayrılır

Cevap Yaz
Adsız mod

Siyahi seyis değil köpeği tüfekle vurulan adam buluyor cesedi samanların arasında adını unuttum ama köpeği kötü kokuyordu

Cevap Yaz

Orda eski bir olay anlatılıyor hatta tüm gün kanalizasyonu içinde kalıyorlar polisten kaçmak için

Cevap Yaz

Edebiyattan aldığım özet ödevi için ideal bi yazı

Cevap Yaz

çok güzel yazmışsınız ama birazcık daha kısa olabilirdi bence ama çoook güzel ve işimize yarıyor teşekkürler benim adımaa.......

Cevap Yaz

Yorum Gönder