Aynı Yıldızın Altında Kısa Kitap Özeti

Aynı Yıldızın Altında John Green tarafından kaleme alınmış. 2012 yınında en çok satan kitap olmuştur. Aşk, hastalık ve ölümün çaresizliği içinde barındıran, ölüm gerçeği ile genç yaşta karşılaşan gençlerin çaresizliğini anlatan bir aşk romanıdır.


aynı yıldızın altın kitap
Aynı Yıldızın Altında Konusu:

Kitabın kahramanı Hazen isimde geç bir kız dır. akciğer kanseri olması sebebiyle ölümün soğuklu ile birlikte yaşayan Görkemli ızdırap isimli kitap' a hayran olması. Sevgilisiyle birlikte yaşadıklarını anlatıyor.

Aynı Yıldızın Altında Kitap Özeti


Hazel her ne kadar sevmese de ailesinin zoru ile kanser terapilerine katılmakta ve burada kendisi gibi çeşitli kanser hastası akranları ile buluşup bir birilerine moral ve motivasyon vermektedirler. Bir yandan da okuluna devam etmektedir. Annesi Hazel in üstüne çok düşmekte ona çok iyi davranmaktadır. Hazel genç bir kız olduğu ama kanser yüzünden hayatını yaşayamadığı için stresli, bunalmış ve çoğu şeyden bıkmıştır. En çok sevdiği iş görkemli ızdırap isminde defalarca okuduğu romanıdır yalnız romanın sonu soru işaretleri ile bitmiştir. Hazel kitabın sonunu hep merak eder ve hayal ederek uyur. Bir gün terapi merkezin' de Augustus isimli yakışıklı genç bir çocukla tanışır çocuğun tek bir bacağı yoktur ve hastadır. Aynı terapi merkezinde Kör olacak bir arkadaşları vasıtasıyla tanışırlar ve gün geçtikçe bir birlerinden hoşlanır ve severler. Beraber film izledikleri bir sıra Hazel sevdiği kitap anlatır Augustus a ve sonunu çok merak ettiğini yazarına defalarca mektup mail atmış olmasına karşın hiç bir cevap alamadığını anlatmıştır. Bir gün Hazel hastalığı gereği çok rahatsızlanmış bir kaç gün hastanede yatmıştır. Augustus Hazel için Kanserli çocukların yerine getirilmesi için verilen bir dilek gerçekleştirme hakkı olduğu ve onu hazel i Görkemli Izdırap ın yazarı ile tanıştırmak için harcar. Hazel  iyi olunca doktorların izniyle hazelin annesi, hazel ve Augustus Yazarın bulunduğu şehre uçak ile giderler. Yazar bekledikleri gibi birisi çıkmaz kendisine gelen hiç bir yazıya cevap vermeyen ukala birisidir. hayal kırıklığı ile geri dönerler ve Augustus un hasta olmasına rağmen Hazel için yaptıkları ile biter.


Aynı Yıldızını Altında okunması için tavsive hakkında yorumlar

Kitap ağır yavaş ilerliyor bağzen sıkıcı olmasına rağmen kendini okutturan ve kanserli çocukların neler yaşadığını neler hissetiğini içlerinde bulunduğu dünyayı ve ona tutunma çabalarını anlatan iki gençin arasında geçen bir aşk romanı

1 yorum:

Hayatımda izlediğim en klişe film...

Cevap Yaz

Yorum Gönder