Gözlerini Sımsıkı Kapat Kitap Özeti

John Verdon'un Aklından Sayı Tut romanından sonra 2012 yılında yayınladığı 2. romanıdır. Emekli bir polis olan David Gurney hakkında polisiye bir romandır.
Gözlerini Sımsıkı Kapat Kahramanları:
Gurney:Dedektif   Hardwick:Gurney'in arkadaşı   Jilian:Ölen gelin   Dr.Ashton:Jilian'ın kocası
Hector Flores:En şüpheli kişi


gözlerini sımsıkı kapat kapağı
Gözlerini Sımsıkı Kapat Özeti
Gurney'in yakın arkadaşı olan Hardwick bir gün Gurney'i arayarak elinde çok gizemli bir olayın olduğunu ve olayı araştıranların hiçbir ilerleme kaydetmediğini söyleyip yardım ister. Gurney pek sıcak bakmasa'da olaya 2 hafta yardım edeceğini belirterek girer. Olay düğün gecesi gelinin kafası kesilerek öldürülmesidir .Aslında herkes katilin kim olduğunu bilmektedir oda evde çalışan Meksikalı Hector Flores'dır. Ama hiç kimse onu yeterince tanımamaktadır. Olayda zaten göründüğü gibi değildir. Dr.Ashton bu kişinin yaptığından kesin emindir ve onun cezalandırılmasını istemektedir.

Gurney kamerayı defalarca izlemesine rağmen bir şey bulamaz ama içinde durmadan bir anormallik olduğu düşüncesi vardır.Yaptığı zekice düşünceyle bahçedeki cinayet silahının daha önceden oraya konulduğunun farkına varır.

Gurney Dr.Ashton'un müdürlüğünü yaptığı ve bir zamanlar Jilian'ında okuduğu Mapleshade öğrencilerinin ve mezunlarının bilgisini ister Ashton okulun politikaları gereği bu bilgiyi ilk başta vermez. Ama daha sonra iyice zorlayarak aldığında önemli bilgilere ulaşır bazı mezunların ailelerinden alamayacağı arabalar istemek gibi sebeplerden dolayı aileleri kavga edip evi terk ettikleri ve ailelerinde bir daha onlarla görüşmedikleri bilgisine ulaşır. Bir mezunun daha aynı şekilde öldürülmesi ve bu mezunlarda bir ortak nokta olarak Karnala Moda evi bulunur başında ise Skardlar ailesi vardır.

          !!!SONU YAZMAKTADIR!!!
        Ve yine bir gün Gurney ve Hardwick Mapleshade okulunda iken. Gurney hafızasında ihtimaller geçirirken ya Dr.Ashton katilse ve Hector Flores diye biri yoksa derken Dr.Ashton silahı çıkartıp öldürmek ister ve okulda da yangın çıkartıp öğrencileri de yakarak öldürme girişimindedir. Babası Dr. Ashton'un planı bozduğunu söyleyerek öldürür ve yakalanır. Yani katilimiz Dr. Ashton ve babasıdır, diğer deyişle Skard ailesidir.


Yorum Gönder