Empati Kitap Kısa Özeti Adam Fawer

Olasılıksız gibi etkileyici bir eseri yazan Adam Fawer' ın yine muhteşem bir yapıt olan Empati 2008 yılında yayınlanmıştır. Bu kitapta da bilim kurgu tadına varmaktayız. 
Olasılıksız' a göre olay olarak daha yavaş işleyen bu kitapta özel psişik güçleri olan insanların başından geçenler anlatılmaktadır. Bu kişiler harfleri renk olarak görebilmekte veya müzik olarak hissedebilmektedir. İnsanların duyduğu duygu ve düşüncelere hakim olabilmektedirler.

empati Kitabı konusu

Empati Kitabının Konusu ve Kısa Özeti

Bir organizasyonun insanların duygu ve düşüncelerine hükmedebilen çocukları toplayıp kendi yararına kullanmaya çalışmaktadır. Bu güçleri olan insanlar üzerinde deneyler yapıp bu işi çıkarlarına kullanmak istemektedirler.

Laszlo adında bir adamda bu güçlere sahiptir. Başka insanlarında bu güçlere sahip olduğunu fark eden Laszlo bu tip çocukları bir okulda toplayıp eğitim vermektedir. Organizasyonun bir üyesi olan Darian' da bu tür çocukları bulup organizasyona katmaktadır. Laszlo 'nun 2 yetenekli öğrencisi olan Winter ve Elijah'ı da kazandırmak istemektedir. Darian güzelliğinin ve çekiciliğini kullanarak Laszlo'yu ayartıp onu, çocuklara daha iyi bir eğitim verileceği düşüncesiyle ikna eder.
Başka bir yerde ise bu güçleri çok çok daha kuvvetli olan Jill isimli bir kız vardır. Bu kız bulunduğu okulda bir rahibeyi gücüyle baştan çıkartır ama pedere yakalanıp zindana kapatılır. Peder onun içinde şeytan olduğunu düşünür ama ne kadar uğraşsa dabu durumu çözemez. Darian'ın bu kızdan haberdar olmasıyla zor gücün Peder'i kandırarak Jill'i de organizasyona kazandırır. Daha sonra yolları kesişen bu çocukların başından geçenler anlatılmaktadır.

     Empati Kitabı Hakkında Bazı Bilgiler

Bu psişik güçlerle ilgili olaylar hayal gücü olduğu söylense de Amerika'da ve bazı kesimlerde bu kısımlara epey bir bütçe ayrılıp deneyler gerçekleştirildiği söylenmektedir.Bu bilinçaltı deneylerden biride MK-ULTRA'dır. CIA tarafından yürütülen bu deneyde Amerikan vatandaşları kullanılması nedeniyle hükumet bu deneyin sonlandırılıp bütün belgelerin çoğu yakılmıştır.Şu an yapılmadığı söylense de gizliden bu projelerin yapılıp yapılmadığı bilinmemektedir.


      Empati Kitabının Arka Kapaktan Bir Söz

       Ne isterseniz yapabilirsiniz.
       Ama sorun şurada: Ne isteyeceğinizi kontrol edemezsiniz.

Yorum Gönder