House M.D. Dizisi Hakkında Kısa Bilgi Özeti

İlk bölümü 2004 yılında yayınlanan ve final bölümüde 2012 yılında yapan 8 sezonluk drama tarzındaki hastane dizisidir. Film'in ana karakteri Dr.Gregory House(Hugh Laurie)'dır. Hugh Laurie bu dizideki oynadığı rolle 2006 ve 2007 yıllarında Altın Küre ödülünü kazanmıştır.
house md

Dr.House, Princeton hastanesi'nin teşhis ekibinin başındadır başlangıçta 3 tane çalıştığı Foreman, Chase, Cameron adındaki doktorlarla çözülmesi zor ve ilginç hasta vakalarını çözmektedir. Sonradan ekibine katılanlar ve ayrılanlar olmuştur.

House asosyal, aksi, ukala, çekilmez biri olup etrafındakiler onunla baş etmekte zorlanırlar aynı zamandaki bacağındaki rahatsızlıktan dolayı vicodin bağımlısıdır. Asosyal oluşu ve çekilmezliği yüzünden tek bir arkadaşı vardır oda aynı hastanedeki onkogolonist olan Dr. Wilson' dır.Hastanenin yöneticisi Dr. Cuddy' ye ilgi duymaktadır. Verdiği bazı kararlarla Cuddy' i çileden çıkartsa da en iyi doktor olduğu için Cuddy ondan vazgeçemez.


177 bölüm' ü olan dizide Dr. House'un zekasına hayran kalıyorsunuz ve insan anotomisine yakından bakıyorsunuz. Her bölümde yeni bir vaka alınan dizide sezon finallerinin muhteşemliğiyle kendine bağlıyor. İnsan anotomisi ve hastalıklara merakı olanların izlemesini tavsiye ederim.


Diziden Replikler

Herkes yalan söyler.

Teselli olacaksa söyleyeyim , zaten herkes yalnız ölür
Eğer yalan söylemeyi bilmiyorsan,sana yalan söylendğinide bilmezsin

Yorum Gönder