Guguk Kuşu Kitap Kısa Özeti J.K.Rowling

Harry Potter ile üne kavuşan yazar J.K.Rowling'in ilk dedektif romanıdır ayrıca bu kitapta Robert Galbraith mahlasını kullanmıştır.

Kitapta dedektif Cormoran Strike, dünyaca ünlü bir mankenin ölümünü geçici çözümler ajansından gelen yeni sekreteri Robin ile birlikte araştırmaktadır.



guguk kusu kitap bilgi
Dünyaca ünlü manken Lula Landry evinin balkonundan düşmüş olarak bulunmuştur. Lula çocukluğunda, Bristow ailesi tarafından üvey evlat olarak alınmıştı. Zaten psikolojik olarak zor dönemler geçirmiş uyuşturucu geçmişi olmasından dolayı herkes intiharı düşünmekteydi. Abisi John Bristow böyle bir şeyin olmadığını kardeşi Lula'nın intihar etmediği başkası tarafından öldürülmüş ihtimaline inanmaktaydı polislerinde olayı pek incelememesi ve olayı kapatmasıyla birlikte  bir dedektif tutma arayışına girişti. Neredeyse bütün dedektifleri gezmesine rağmen çoğu dedektif bu davaya bakmayı geri çevirmişti. En son John, dedektif Strike'ın kapısını çalar , dedektif ilk başta bu olayı bakmaya yanaşmasada John'un çocukken arkadaşı olan Charlie'inde abisi olması, maddi olarak zor günler geçirmesi ve  psikolojik olarakta bir uğraşla kendine gelebileceği düşüncesiyle davayı alır. John elinde bir kasetin olduğu , bu kasette Lula'nın öldüğü saatten sonra ilerideki caddeden koşarak geçen iki adamın olduğundan bahsetti. Kaseti izleyen Strike birisinin zenci diğerinin beyaz olduğunu fark etti ama kasette yüzleri ayırt edilememektedir. Strike polis arkadaşından dava dosyasının örneğini alır. Evde hiçbir parmak izi bulunmamakta binanın kapısınında şifre ve güvenlik görevlisi bulunmaktaydı.Görevliyle görüşen Strike  o gün cinayet saatinde rahatsızlığından dolayı tuvalette olduğunu sesi duyup dışarı çıktığında Lula'nın cesetini gördüğünü tekrar binaya dönüp kontrol ettiğinde hiçbir şüpheli kimseyi görmediğini söyledi. Komşuları olan Tansy Bestigui ise aşağı kattan tartışma geldiğini ve sonrada Lula'nın düşen ceseti gördüğünü söyledi lakin uzmanlar kadının tarif ettiği biçimdeyken daha yüksek bir tartışma sesini bile duyamayacağını kanıtlamıştı. Kitapta Strike'ın herkesin intihar olduğunu düşündüğü böylesine zor davada katili bulma arayışı anlatılmaktadır.


Kitaptan Söz:

Gözlerin kapalıysa seninle ilgili herhangi bir şeyi anlamazlar.

Yorum Gönder