Ömer Seyfettin Forsa Hikayesi Özeti

Forsa da tutsak olarak yaşayan bir Türk denizcisinin hikayesi konu alınmaktadır. Forsa hayalimizin inancımızdan asla vazgeçmemiz inandığımız şeyin bir gün olacağını bize anlatmıştır. Ana fikir olarak inançlarımızdan asla vazgeçmemeliyiz. 

forsa özetiForsa Hikayesi Kısa Özeti

Erdemit'li Kara Memiş dönemin padişahlarının bile tanıdığını, namı tüm diyarlarda duyulmuş bir Türk denizcisidir. Hızır Aleyhisselam geçtiği yerlerden geçmiş, gezmediği gitmediği yer kalmamıştır. Geçtiği bir diyarlarda' da tanıştığı eşi ile evlenip çocuğu olmuştur. Zaman içerisinde Maltalı deniz korsanlarına esir düşmüş onlar tarafından ayakları zincirlenerek forsa olarak tutulmuştur. Forsa gemilerde kürek çeken esirlere denilmektedir. 
Yirmi yıl olmuştur, ayağına takmış oldukları demirler küflenmiş. Zincirleri değişmiş ancak kurtulamamıştır korsanların elinden. Gemide esir kaldığı zaman boyunca her gün aynı rüyayı görmüştür. Rüyasında bir gün Türk gemilerinin geldiği ve onu en büyük hayali olan Erdemit' e götürdüklerini görmektedir. Artık çok yaşlandığı ve güçsüzleştiği düşünüldüğü için korsanlar tarafında bir adada satılmıştır. On yılda bir adamın yanında esir kaldıktan sonra sokağa atılmıştır. Hem yaşlılık hemde yoklukla mücadele etmektedir ama her gece aynı rüyayı görmektedir.  Bu yüzden inancını hiç kaybetmemiştir bir gün geleceklerdir. Yıllar geçmiştir ailesinin yaşayıp yaşamadığını bile bilmemektedir. Bir gün kıyıya baktığında gerçekten de Türk gemilerinin geldiğini görmüştür, gemicilerin yanına gidip kendisinin Kara Memiş olduğunu söyler. Askerler onu geminin kaptanın yanına götürür. Kaptan ona Kara Memiş olduğun kanıtlamasını ister. Kahramanımız geçmişte almış olduğu yarasını gösterir ve Geminin kaptanı kendisinin öz oğlu olduğunu söyler.

7 yorum

Kitabın aynısını bende yazarım sinir etmeyin adamı

Cevap Yaz
Adsız mod

teşekkürler işime yardı

Cevap Yaz

Teşekkürler işime çok yaradı !

Cevap Yaz

Kitap kaç sayfa acaba

Cevap Yaz
Adsız mod

Çok teşekkür ederim çok işime yaradı

Cevap Yaz
Adsız mod

Merhaba ben kitabı okumuştum 2 sınıftan sonra kitabı çok sevmiştim şu an 10 sınıfım okuduğumu hatırladım sağ olun kitap sınav da da çikti

Cevap Yaz
Adsız mod

tşk ederim

Cevap Yaz

Yorum Gönder