Ömer Seyfettin Bomba Kısa Özeti

Özgürlük arayışında olan bir milletin içinde çıkan çetelerin halka yaptığı zulümleri anlatmaktadır.  Bomba .İnsanların, sırf görüşleri ve kendi yanında bulunmaları yüzünden kötü insanların hedefi olması. Milletin birlik ve beraberliğinin bozulduğu zamanlarda başlarına neler geleceği gösteren bu kitapta hüzünlü bir hikaye anlatılmaktadır.

Bomba Hikayesi Özeti

Makedonya' nın iç karışıklığının olduğu bir dönemde, özgürlük arayışında olan bir millet ve ortaya türeyen komiteci diye tabir edilen çeteler vardır. Bu çeteler halkın malını mülkünü alan, onlarla birlikte olmayanları öldürürlerdi. Bu coğrafyada Boris isimli yirmi beş yaşlarında Sosyalist bir genç vardır. Boris ilk zamanlarda bu komitelere katılmış dağa çıkmış olsa da, Meşrutiyet ilan edilince, arkadaşları ile silah bırakıp teslim olmuşlardır. Geldiğinde annesini öldüğünü öğrenmiş, yeterince yaşlı olan babasının işlerini ela alıp yaşamaya başlamıştır. Magda isimli bir kız ile evlenmiş, bir çocuk beklemektedirler. Komitecilerden ayrıldığı için de sürekli tehditler almaktadır. Boris savaşların olmamasını, insanların huzur için de yaşaması gerektiğini düşünmektedir.

Bomba Kitap KapağıMakedonya da her gün kanlı olaylar yaşanmaktaydı. Komiteler halka eziyet edip parasını alıyordu. Boris de bu zulumden kurtulmak içcin Amerika ya gitme planı yapmış tüm malını mülkünü satmıştı. Komitelerden tehdit mektubu almış bunun içinde gidecekleri günün gecesine kadar eşinden bu planının saklamıştı.

Gitme planını eşine söylediği gece geç saatlerde, bahçedeki köpeklerin sesi geliyordu magda çok korkmuştu. Boris camdan baktığında komşularının kızı Melina gelmiş Komitelerin evlerine geldiğini Boris'  in babası İstoya yı yanlarına çağırıyorlardı. Her ne kadar eşi istemesede Boris babasının parasını alıp işkence edeceklerini bildiği için kendisi gitti. Sabah olmuştu Boris hala gelmemişti, baba İstoya uyanmış ocağı yakarken köpek sesleri yine duyulmaya başladı. Ardından kapı çalmaya başladı, gelenler Komitenin en kanlı adamları idi baba istoya buz kesmiş bir şekilde kala kaldı.
Komiteler silahlı adamlardaıyaşlı adam istoya dan seküzyüz lirayı istiyordu eğer getirmezse oğlu Boris' i öldürüp evi yakacaklarını söylediler. Bunun üzerine ihtiyar adam paraları getirdi adamlar içki içip Magda ya ile eğlenip genç kadına işkence yaptılar. Evden gitmeden önce bir siyah bir örtüye sarılı bomba diye bir şeyi Magdaya verdiler eğer bunu saklamaz sa Boris i bir daha hiç göremeyeceğini söyleyerek evden ayrıldılar. Kadın adamlar gittikten sonra bomba denen şeye baktığında kocaman bir çığlık attı bu kocasının vücudundan ayrılmış başıydı. 

6 yorum

en iyi şey bu ya teşekkür ederim 100 puanla sınavdan selamlar

Cevap Yaz
Adsız mod

Çok güzel😄😄

Cevap Yaz
Adsız mod

teşekkürlerr:D

Cevap Yaz
Adsız mod

Sonu kötü bitti...

Cevap Yaz

Yorum Gönder