Neden Okuduğumuzu Anlamıyor ve Özet Çıkartamıyoruz?

Özet çıkarmak en üşendiğim ve yapmak istemediğim ödevler dendi. Bunun sebebi de okuduğumu anlamamam olmuştur. Kitap okuduğumda boş yazılar okuyorum adeta, içinde buluna dünyanın içine bir türlü atamıyorum kendimi. Evet okuduğumuzu anlamıyoruz kendimizi okumaya vermiyoruz. Ben genellikle bir yazıyı anlayabilmek için ikinci defa okuma yoluna gidiyorum. Özet çıkartmak için okuduğunu anlamak kitap bulunan dünyanın içinde yaşamak gerekir. Aklın bilgisayar oyununda takılı kalmamalıdır. Hayatında zevk aldığın anlar oyun oynarken değil kendine ayırdığın zaman olmalıdır. Kendi önemli değerlerimizi değiştirmeliyiz. Öğretmelere de büyük bir yük düşüyor. Türkçe ve Edebiyat derslerinde yapılan sen dur sen oku gibi sadece yazıyı takip etmeye dayalı öğrenciyi strese sokan yazıdan hiç bir şey alamadığımız sistemler yerine. Kendileri romanı güzelce okuyup efsaneleştirerek bize anlatsalar, öğrencilerin ilgisini çekerler. O kitabı bize harika bir şey olarak gösterebilirler. Hayallerimizi süsleyecek bir kitabı başından sonundan ve ortasından özet çıkartılacak şekilde ödev çıkarttırmak yerine sınıfta kimseyi strese sokmadan kitap hakkında fikirler konuşulsa çok daha güzel olur. 

Kitap Okumak

Bu durumun suçlusunu aramak çok saçma olur önce kendimize bakmamız gerekir. Beynimizin geliştiği en verimli çağımızı televizyon ve bilgisayar oyunlarında kendimizi köreltiyoruz. Evet gençlerimiz kapılmayın boş şeylere. Yaratıcılığınızı kaybetmeyin  günlük kitap okuyun, resim çizin, düşünün hatta kendi oyununuzu kendiniz yapın. Yaratıcı olun kendi hayal dünyanızda yaşayın ki özgün içerikler yeni adalar keşif edilsin.

Arkadaşlar Kitap okuma ile ilgili düşüncelerinizi yorum olarak yazabilirsiniz.


1 yorum:

Bence kitaplar dunyanın enguzel seyidır. (Kitaplarda kapilar gibidir bir kez actinmi bambaska bir dunyaua geri cevirirsin)😍🔤🔢😉

Cevap Yaz

Yorum Gönder