Mutlu Prens Hikayesi Özeti Oscar Willde

 İrlandalı yazar Oscar Wilde tarafından 1888 yılında yazılan Mutlu Prens hikayesi gerçek mutluluğu arayan bir prensin hikayesini anlatmaktadır.

Mutlu Prens Hikayesi Kısa Özeti 

Mutluluğun parayla, eşyalarla olamayacağını. Sevgi ve cömertlikle olacağına inan prens. Herkesin mutlu olabilmesi için tüm mal varlığını iyilik için harcamaya karar verir. 

Bir gece yarısı sokak da gezerken, bir timsahın ağzında kuş olduğunu görür ve onu kurtarmaya çalışır. Kuşu kurtarmak için timsahın ağzına elini uzatır ve timsah prensin elini kopartır. kuşu kurtaran prens çok acı çekse de kuşu kurtarmıştır. 

mutlu prens kapak


Tüm mal varlığın Şehirdeki dilenci çocuklar için altın heykeller yaptırır. Hastane inşa ettirir ve burada fakir insanların ücretsiz tedavi edilmelerini sağlar. Ölen insanların yakılarının mezarını yaptırır. Sevdiği önem verdiği insanlar porselen kalp yaptırır.

Tüm mal varlığını bu tip hayır işlerine harcayan prens bir de kolu koptuğu için sakat kalmıştır. Herkesin gözünde de sakat bir olarak görülmektedir.

Ancak prens kendi içinde gerçek mutlulukla doludur. Kalbi sevgiyle doludur. Tüm fedakarlığı, cömertliği onu huzur dolu bir insan yapmıştır.

Yorum Gönder