Suç ve Ceza kitap kısa özeti



Suç ve Ceza Dostoyevski in en çok okunan kitaplarından biridir.

suç ve ceza ana fikri: 

İnsanını hayatta karşısına çıkan zorluklara, haksızlıklara karşı mücadelesinde daima dürüst, doğru ve ahlaklı olması ve yapılan her yanlışın bir karşılığı olduğunu bilmesi gerektiği.

suç ve cezaSuç ve Ceza Konusu:

Romanın baş kahramanı Raskolnikov un kendi içinde yaşadığı iç sıkıntıları ve yaşam mücadelesini anlatan kitapta kahramanın yaşadığı olaylar karşısında verdiği aldığı karaları anlatıyor Raskolnikov  kendi vicdanı ve iç dünyası ile hesaplaşması konu alan kitap gayet akıcı ve sürükleyici bir şekilde okuyucusu hiç sıkmıyor.

Suç ve Ceza kısa Özeti:

        Ekonomik kriz içinde bulunan Rusya da hukuk öğrencisi olan Raskolnikov maddi sıkıntılar yüzünden hukuk eğitimini bırakmak zorunda kalır. Fakirlik ve sefalet içinde bulunduğu hayatından bir çıkış yolu aramaktadır. Sürekli olarak zengin ve fakir arasında ki ayrımı eleştirmektedir. Tefeci bir kadından para alan kahramanımız tefeci kadını öldürür ve oradan uzaklaşır. Kendi içinde bulunduğu durum günden güne daha kötüye gitmeye başlar kahramanımız, içinde bulunduğu durum kendini yeyip bitirmeye başlar ve hastalanır bir yandan da şüphecilik ve tedirginlik dayanılmaz bir hal alır en sonunda dayanamayıp polise teslim olur cezasını çekmek üzere.

Bu kitap kesin okunması gereken kitaplar arasında olup Suç ve Ceza olayını çok güzel bir şekilde anlatmaktadır roman okumaya başlayan kişilerin ilk başta okuması gereken bir kitap olup zevkle okunabilir 




2 yorum

özet için teşşekür ederim

Cevap Yaz
Adsız mod

özet için çok teşekkürler kısa ve çok güzel olmuş ellerinize sağlık

Cevap Yaz

Yorum Gönder