Kösem Sultan Kitap Kısa Özeti

Kösem Sultan Kitap Özeti
Kösem Sultan Kimdir?

Zekası ile etkileyicilikle kölelikten Osmanlı tarihinin en güçlü kadını olan; Osmanlı Tarihine damga vuran devlet işlerindeki etkinliği ile Osmanlı Tahtına oturan Kösem Sultan.

Kösem Sultan Kitap Konusu

Kösem Sultanın hayatını anlatan biyogarfi olan kitap 1950 li yıllarında Osmanlı devletinde yaşayan ve en güçlü kadınlardan biri olan kösem sultanı anlatmaktadır.

Kösem Sultan Kısa Kitap Özeti.

Basit sıradan bir köle olan Kösem Sultan güzelliği ve zeki bir kadındır. on dört yaşında saraya cariye olarak girer diğer cariyelerin yanı sıra bazı hayallerden uzak aklı ile hareket eden bir kadındır. Kısa zamanda Sultan 1. Ahmet' in gözdesi olan kösem sultan Padişahları etkileyerek devlet işlerine karışmaya başlamıştır , Güçlü bir kadın olup Sultan 1. Ahmet' in ölümüyle kendi oğlların padişah olmasın da önemli rol almıştır. Bir dönem saraydan gönderilmiş olup tekrar saraya dönmüştür. kendi oğullarının üzerindeki etkisi ile devlet yönetiminde etkili olmuştur. Osmanlı tahtına 4. Mehmet in geçmesi ile etkinliği azalan kösem sultan dördüncü Mehmeti n annesi Hatice Sultan tarafından boğularak öldürülmüştür.

Yorum Gönder