Sümela Manastırı Trabzon Hakkında Bilgi Tarihi

Cennet vatanımız Ülkemiz üzerinde o kadar çok gezilecek yerler bulunmaktadır ki Sümela Manastırı da onalar dan bir tanesidir. 

Bir Rum manastırı olup Sümela Manastırı Trabzon ilide bulunur. bulunduğu Mela dağın kayaları oyularak ve dağ içinde bulunan doğal mağralar da kullanılarak yapılmıştır. Hristiyanlar tarafından son derece öneme sahip olan manastır her yıl çok sayıda ziyaretçi akınına uğramaktadır. 

Sümela mastırı

Sümela Manastırı Nerede Nasıl Gidilir Giriş Ücreti Trabzon İlinin Maçka İlçesinde bulunmaktadır. Karadeniz sahil yolundan ilerlerken Sümela tabelaları sizi manastıra götürecektir. Ülkemizde kullanılan Müze kart ile girişler ücretsiz olup müze kartı olmayan ziyaretçiler için giriş 10 TL ile ücretlendirilmektedir.


Trabzon gibi harika bir yeri gezerken uğranması geziye daha da güzellikler katacak bir yerdir.

Manastırın içinde Meryem Ana resimleri bolca bulunmaktadır.

Sümela Manastırı Ne Amaçla Yapılmıştır

Manastırın Yapılması hakkında bir hikaye vardır. Bu hikayeye göre İki rahip rüyalarında bu şimdiki bölgeye bir manastır yapmaları hakkında rüya görürler ikisi birbirlerinden habersiz yola çıkar ve bugün manastırın bulunduğu noktaya geldiklerinden karşılaşırlar yapılması gereken yerin burası oluduğuna karar verirler.

Yorum Gönder