Korku Stefan Zweig Kitap Kısa Özeti

Korku insanın kendini nasıl yeyip bitirdiği anlatan muhteşem bir kitap. Stefan Zweig in Satranç kitabında da olduğu gibi harika bir duygu aktarımı yapılmıştır. 100 sayfalık bir kitap olan Korkuyu bir oturuşta elinizden düşürmeden okuyacağınıza eminim.

Konusu: Kocasını aldatan Irene nin bu durumun açığa çıkması ile kendi iç hayatın yaşamış olduğu korku ve huzursuzluk halinin çok derinlemesine anlatıldığı ve bunun sonucunda nelerin yaşana bileceğini bizlere göstermesi. 

Korku Kısa Özeti

Irene rahat bir yaşamı olan evli ve iki çocuk sahibi genç bir kadındır. Kocası Fritz işinde çok başarılı bir avukattır. Kocası ile birbirlerini çok yakından tanımazlar. Irene zamanın çoğunu ya alışverişte yada davetlerde arkadaşları ile geçirerek harcar. Çocukları ile çok az ilgilenir çocuklarını evin işlerinin yanlarında çalışanlar yapar. Kocası Fritz işinde olan başarısı maddi yönden çok rahat yaşamalarını sağlar.

Irene bir gün gitmiş olduğu piyano konserinde piyanistle tanışır ve zaman içerisinde sevgili olurlar. Piyanistle başlayan yasak aşkları ona kendisini genç kızlık yıllarına götürmüş gibi hissettirir. Zaman içerinde belirledikleri günlerde piyanistin evinde buluşarak aşklarını yaşarlar.

korku kitap kapağı

Sevgilisin evinde ayrıldığı bir gün binanın kapısın önünde karşısında bir kadın görür bu kadın Irene nin üzerine yürüyerek kendi sevgilisini elinden aldığını gibi hakaret ve tehditler savurur. Kahramanımız bu durum karşısında buz kesmiş arkasına bile bakmadan kaçmıştır. İşte bu günden sonra yazarın işlemiş olduğu korku duygusu anlatılmaya başlanmış Irene içten içe büyük bir korku ile yaşamaya başlamış evden dahi dışarı çıkmıyordu. İlk iş olarak sevgilisi istemese de ondan ayrılır. Bir gün korkularını devam ettirecek bir mektup gelir evlerine. Binan önünde gördüğü kadın bu sefer ondan santaj ile para istiyordur. 

Irene duruma anlam veremiyordu kadın evine kadar onu takip etmiş olmalıydı. O kadar çok tedirgin ve korku dolu yaşıyordu ki ev halkı dahi ondaki değişimi anlamış kocası bir kaç kere onunla iletişim kurup yardımcı olmaya çalışsa da durumu kimseye anlatmamıştır. 

Kadının şantajları devam ediyor her seferinde daha fazla para istiyordu. Irene parayı her verdiğinde bir kaç gün sonra yeniden yeni bir mektup. Hatta bir seferinde kadın evlerine dahi gelmiş parmağında ki yüzüğü bile almıştı. Bu süre zarfında Kahramanımız çocuklarına ve kocasına karşı ne kadar ilgisiz olduğunu yaptığı tüm hataları anlamıştı. 

Irene en sonunda bu korku ve kaybetmenin bir son bulması gerektiğini düşünerek intihar etme kararı aldı ama ondan önce kendini tehdit eden kadını bulup dersini vermek istiyordu. Kadını sokaklarda ne kadar arasa da bulamadı. Eczaneden bir şişe morfin alıp intihar etmeyi düşündü tam bu sırada aslında her şeyi en başında belli bilen kocası gelip onu kurtarıyor. 

Aslında Irene en çok korktuğu sahip olduklarını kaybetme durumudur. Lüks yaşamını, çocuklarını ve ailesini.  

11 yorum

Adsız mod

oha okukurken içim titredi

Cevap Yaz
Adsız mod

bunu kim yazdı Allah aşkına ya çok fazla yazım yanlışı var doğrusunu unuttum.

Cevap Yaz
Adsız mod

çok güzel bir kitap

Cevap Yaz
Adsız mod

Halkımız ne yazık ki Dilbilgisi kurallarını bilmiyor..!

Cevap Yaz
Adsız mod

Baya iyi kitappp

Cevap Yaz
Adsız mod

Arkadaşlar bence yazım hatalarına bu kadar takılı kalmanız saçma ne de olsa kitaptan saptırıcı bir cümle yazmıyor ve yazılanlar da gayet anlaşılıyor lütfen abartmayalım biraz anlayışın gösterebiliriz bence

Cevap Yaz
Adsız mod

Kitap 10/10000000 gerçekten çook güzel. Lütfen bana başka kitap söyleyin aklıma kitap ismi gelmiyo

Cevap Yaz
Adsız mod

cok guzel

Cevap Yaz
Adsız mod

Ay ışığı sokağı

Cevap Yaz
Adsız mod

Hiç korkunç değil 😒

Cevap Yaz
Adsız mod

korkunç değil zaten korku duygusunu anlatıyor.

Cevap Yaz

Yorum Gönder