Böğürtlen Kışı Sarah Jio Kitabı Konusu

Kalbinizin derinliklerine işlenen acıyı tek kelimeyle nasıl dile getirirsiniz? Kitap kapağındaki bu söz kadar büyük bir acıyı anlatıyor. Vera, 1933 yılı bir Mayıs günü işe gitmek için her zaman ki gibi çocuğu Daniel' i evde yalnız bırakır. Hava bir Mayıs günü olmasına rağmen şaşkına çevirecek şekilde kar yağmaktadır. İşte böyle bir günde işten eve dönen Vera çocuğun evde olmadığını anladığında bütün dünyası yıkılır. Karlar üzerinde en sevdiği oyuncağı ve kaybolmuş bir çocuk.
böğürtlen kışı kitap kapağı
Böğürtlen Kışı Kitap Konusu

Bundan tam 80 yıl sonra bir Mayıs günü, kar yağmaktadır. Gazeteci olan Claire için muhteşem bir haber fırsatıdır. Claire, bir hikaye bulmak için daha önce 80 yıl önceki yaşanmış garip olaylara bakarken bir kayıp çocuk olayını bulur. Kendisi de daha önce çocuğunu düşürdüğü için bu olay ilgisini çeker. Bu hikayeyi araştırmaya koyulur. Bilgiler topladıkça Vera'nın acısını görür ve bundan çok etkilenir. En azından çocuğu ölmüş bile olsa mezarını bulup onları kavuşturmak ister.

Vera' nın Hikayesi Kısa Konusu

Vera, Charles adında zengin bir genç ile tanışır ondan hoşlanır. Lakin kendisi fakir olduğu için, Charles'den uzak durmaya çalışır. Charles onun fakir olduğunu umursamadığı ve sadece onu sevdiğini söyler. Harika vakitler geçirirler lakin ailesi Vera' yı istemez ve Charles'i miraslarından mahrum bırakmakla tehdit edince; Vera, Charles'e haksızlık yaptığını düşünerek onu terk eder. Çocuğu kaybolduğunda, Charles'e bu durumu anlatmak için gider lakin başka biri ile evli olduğunu görünce vazgeçer. 

Sarah Jio böğürtlen kışı kitabında özellikle işlediği duyguları çok gerçekçi ve etkileyici olarak aktarmış.

Yorum Gönder