Çocuk Kalbi Kitabı Kısa Özeti Sorular ve Cevapları

Kitap Enrico nun tutmuş olduğu günlüklerde bulunan öykülerden, annesi ve babası ile yapmış olduğu mektuplaşmalarda oluşan hikayelerden yer almaktadır. Sınıfta bulunan arkadaşlarının yaşadığı zorlukları konu almıştır. Müthiş bir ahlak eğitim kitabı olan bu kitap tüm çocuklarımıza kesinlikle okutulmalıdır.

Çocuk Kalbi Kısa Özeti 

Enrico yeni üçüncü sınıfa geçmiştir, bu nedenle çok sevdiği öğretmeni değişmiş ancak yeni öğretmeni de hiç kimseye kızmayan çok iyi kalpli birisidir. Eğitim gördüğü okul çok iyi bir ahlak eğitime sahiptir. Okulda öğrencilerin birbirlerine farklı özelliklerinden dolayı dışlamaması, yeni gelen öğrenciler ile dalga geçmemelerini yeni gelenlerin okula daha iyi ısınmaları için onlara daha yakın davranmalarını öğretmeye çalışmaktadır. Ancak okulda bulunan öğrenciler arasında çok çeşitlilik bulunmaktadır bazı öğrenciler zayıf kısa boylu iken bazıları da zengin ve uzun boyludur bu yüzdendir ki sürekli bir birilerine alay edilmekte, onlar hor görülmektedir. 
Garrone sınıftaki fakir olan dışlanan çocukları kollayan birisidir. Enrico yardımsever huyundan dolayı en çok Garrone yi sevmektedir.
Enrico her ay babasının isteği üzerine evde vakit geçirmek üzere arkadaşlarını çağırmaktadır. Enrico da her zaman fakir olan arkadaşlarını çağırır. Stardi de alkolik bir babası olan bir çocuktur. Babası onu sürekli dövmektedir. Stardi çok başarılı bir öğrencidir. Sınıf ikincisi olmuştur. Bir gün öğretmeni babasını dövmüş ve babası o günden sonra düzelmiştir. 
Crossi fakir bir öğrencidir, evlerinde rahat bir ders çalışma ortamı bulunmamaktadır. Enriconun annesi Cross inin alisine maddi yardımlarda bulunmuştur.

Çocuk Kalbi Özeti Kapak Resmi

Çocuk Kalbi Kitabı Soru ve Cevaplar

Çocuk Kalbi kitabının yazarı kimdir?  Edmonde de Amicis
Enrico nun sınıfta en sevdiği kişi kimdir? Garrone
Enricon nun sınıfının en çalışkanı kimdir? Derossi




6 yorum

yaniii bilmiyorum ödevimde faydası oldu sizin görüşlerinizi bilmem





Cevap Yaz

Güzelde her yerde farklı birşey yazıyor büssürü site gezdim hiç biri aynı şeyi anlatmıyo

Cevap Yaz
Adsız mod

Güzel kitap

Cevap Yaz
Adsız mod

nice kitap

Cevap Yaz
Adsız mod

çok güzel bir kitap bence özet çok güzel olmuş ellerinize sağlık

Cevap Yaz
Adsız mod

özellikle konusunu ve ana fikrini yazsaydın daha iyi olurdu

Cevap Yaz

Yorum Gönder