Küçük Prens Kitabı Soru ve Cevapları

Küçük Prens dünyada en çok okunan çocuk romanlarından bir tanesidir. Bu yazıda sınavlarda çıkabilecek soru ve cevaplar yer almaktadır.

Soru 1: Kahramanımız Küçük Prens' iilk defa gördüğü zaman, Küçük Prens ondan ne çizmesini istemişti?
Cevap: Koyun ardından küçük bir koyun çizmesini istemişti.
Küçük Prens Gezegeni

Soru 2: Küçük Prens hangi gezegenden geldiği düşünülmektedir?
Cevap: B-612 isimli çok küçük bir gezegen. Bu gezegen ilk defa 1909 yılında bir Türk gök bilimcisi tarafından keşfedilmiştir.

Soru 3: Gezegeninde hangi bitki vardır?
Cevap: Baobab tohumları bu bitkiye erkenden önlem almazsa, bütün gezegeni sarıp her yeri delik deşik eder.
booabab ağaçları

Soru 4: Gezegeninde neyi izlemeyi seviyor?
Cevap: Gün batımı, gezegeni çok küçük olduğu için tek sefer de kırt kez gün batımı görebiliyor.

Soru 5: Küçük Prens kahramanın çizdiği koyunu gezegenine götürdüğünde koyunun ne yapmasından korkuyor?
Cevap: Çiçeği yemesinden.

Soru 6: Çiçek gezegene nasıl gelmişti?
Cevap: Bir gün bilmediği bir yerden rüzgar tarafından uçurulup gelmişti. İlk zamanlar boabab tohumu olduğunu düşünse de tomurcuk verip çiçek açmıştı.
Küçük Prens Çiçeğin resmi

Soru 7: Çiçek en çok neyden korkmaktadır?
Cevap: Dikenleri sayesinde kaplandan korkmaz ama rüzgardan çok korkmaktadır.

Soru 8: Hangi gezegenleri ne için gezmek ister?
Cevap: 325, 326, 327, 328, 329, 330 uncu gezegenleri kendini eğitmek ve boş zamanlarını değerlendirmek için gezmek ister.

Soru 9: İlk gittiği gezegenden kim vardır?
Cevap: Kırmızı giysiler içinde kral vardır. Böbürlenen, otoritesini göstermek isteyen hep buyruklar emirler veren bir kraldı.
İlk gezegende bulunan kral

Soru 10: İkinci gezegende kiminle karşılaştı?
Cevap: Kendini beğenmiş birisi vardı. Küçük Prensi ilk gördüğünde onu hayranlarından birisi sandı.

Soru 11: Üçüncü gezegende kim vardı?
Cevap: Sessizce duran sarhoş. Utancını unutmak için içen sarhoş vardı.

Soru 12: Dördüncü gezegende kim vardı?
Cevap: Sürekli hesaplamalar yapan çok ciddi bir iş adamı vardı.

Küçük Prens Soru cevabı dördüncü gezegen

Soru 13: Beşinci gezegende ne ile karşılaştı?
Cevap: Çok küçük bir gezegendi, sürekli feneri açıp kapatan bir adam varmış.

Fener Yakan adam

Soru 14: Altıncı gezegende yaşlı adam kimdi?
Cevap: Büyük kitaplar yazan yaşlı bir adamdı, oraya gelen kaşiflerden öğrendiklerini kitaplara yazmaktadır. Bu adam Coğrafyacı dır.

Soru 15: Yedinci gezegen neresidir?
Cevap: Dünya

Soru 16: Romanın yazarı kimdir, kaç yılında nerede doğmuştur?
Cevap: Antoine De Saint Exupery 1990 yılında Fransa doğmuştur.

Küçük Prens Özeti

7 yorum

Adsız mod

birkaç tane soru daha olsaydı daha güzel olurdu

Cevap Yaz
Adsız mod

bilmediğim bilgiler vardımesela çiçeğin nasıl geldiğinibilmiyordum teşşekkürler

Cevap Yaz
Adsız mod

çok güzel olmuş elinize saglık

Cevap Yaz
Adsız mod

arkadaşlarım daha çok soru var dediler ama bu çok bilgilendirici

Cevap Yaz

çok teşekkür ederim yardımcı oldu

Cevap Yaz
Adsız mod

Acaba kitapta bir yeri değiştirmek isteseniz nereyi, nasıl değiştirdiniz?


Lütfen cevap yazar mısınız.

Cevap Yaz

Yorum Gönder