Ömer Seyfettin Binecek Şey Hikayesinin Kısa Özeti

Binecek Şey Özeti Kapak

Binecek Şey Kısa Özeti 

Zamanın birinde Derviş Hasan isimli bir gezgin bir adam varmış, Otuz senedir yayan olarak diyar diyar gezermiş. Kaderine razı bir dervişmiş. Gezerken ismini bilmediği yolunun üzerinde bulunan köylere gider burada misafir olurmuş. Gerek birkaç gün gerek bir kaç ay kalır tekrar yola çıkarmış.
Yine bir gün Anadolu da yolda giderken sıcaktan çok bunalmış, etrafta da hiç yakın köy gözükmüyor, köy bulunduğuna dair hiç bir iz yokmuş. Derviş Hasan huu çekip yola devam etmiş ancak yürüdükçe yoruluyor ve gücü dermanı kalmıyor. İçinden bir araba, eşek olsa idi hemencecik giderdim diye düşünüp duruyordu. En son bir tepenin yanına geldi, tepe çok yüksek ve dik hayatta tepeyi geçemem dedi ve Allah a bana bir binecek şey gönder diye yalvarmaya başladı. Açlıktan, sıcaktan ve ihtiyar olmasından dolayı o kadar yorgundu ki hemencecik orada uyumaya başladı.
Gözünü açınca bir gördü ki Allah istediği yardımı göndermişti. Yanında Yörükler vardı. Kaz dağına doğru gittiklerini öğrendi bende sizle gelirim dedi onlara. Ondan yeni doğmuş bir at var onu şu tepeye çıkarırsan bizimle gelirsin sana da bir at veririz dediler. Derviş Hasan bu duruma çok sinirlendi ve Kaz dağına felan gelmiyorum diye çıkıştı. Sinirinden deli olmuştu din kardeşlerine sövmeye başladı. Bunun üzerine Yörük arkadaşlarına çağırdı ve Derviş Hasan ı döve döve yeni doğan tayı yukarı kadar çıkarttırdılar. Derviş Hasan bunun üzerine sesini hiç çıkarmadı ve Kabahatin kendisinde olduğunu anladı bir daha bir şey istemeye tövbe etti.

Yorum Gönder