Gökkuşağı Hikayesi Kısa Özeti Ömer Seyfettin Kitapları

Her eserini dikkatle okuyup sizler özet olarak yazdığımız ömer seyfettin' in kitaplarından gökkuşağını değerlendirdik.

Gökkuşağı Hikayesinin Konusu

Yenin yeni genç kız olmaya başlayan Ayşe' nin sırf kız olduğu için eskisi gibi oyunlar oynayamayacağının üzüntüsünü anlatığı hikayede. Ayşenin gök kuşağının altından geçip erkek olma hayalini anlatmaktadır.

Ömer Seyfettin Gökkuşağı Kitap Kısa Özeti

Ayşe daha on yaşında olmasına rağmen yaşıtlarından daha iri ve güçlü bir kızdı. Erkekler gibi oyun oynamayı güreşmeyi, ata binmeyi çok seviyordu. Ancak büyüyor olması diğer kızlar gibi onundan kapanacağı evde halı dokuyacağı anlamına geliyordu. O gün Ayşe evde yalnızdı aynaya baktı içini çekti ah dedi keşke erkek olsaydım dedi kendine. Evde canı sıkılmıştı camdan dışarı bakıyordu dışarıda gökkuşağı çıkmıştı. Bir anda aklına söylenenler geldi gök kuşağının altından geçse erkek mi olacaktı. Hemen evden çıktı deli gibi koşmaya başladı. Gök kuşağı batmandan altından geçmeliydi. O kadar yorulmasına rağmen hiç bırakmadan koştu ve gök kuşağının altından geçmeyi başardı.

Birde baktı ki boyu uzamış bıyığı çıkmıştı olmuştu artık erkek olmuştu. Hemen eve geri geldi ve üzerindeki kız elbiselerini çıkartıp abisinin bayramlıklarını giyindi. Evden geri dışarı çıktı davul sesi geliyordu. O yöne doğru gitti erkekler güreş tutmuş bir düğün alayı vardı. Ayşe orada koca bir nara attı var mı benimle ikişer ikişer güreşecek diye. Herkes hayretler içinde kaldı onu izliyordu. Güreşte gelen herkesi yere attı, topluluk coşmuştu. Ayşenin etrafına çevreledi, Ayşe de onlara nasıl erkek olduğunu anlattı daha sonra köyün güzel kızı gülsümün eşini ve köyün hocası Kurt Hocayı çağırdı yanına. Hasan a gülsümden boşanmasını söyledi hasan ilk baş kabul etmese de havaya kaldırınca kabul etti ardından hocaya gülsüm ile kendisini nikahlamasını istedi hoca kabul etmedi hocayı bir havaya fırlattı. Ardından hoca kaçmaya başladı kaçarken de Ayşe nin kız olduğunu ve kapanması gerektiğini söylüyordu. Hocayı camide yakaladı, tam öldürecekti ki birden yere düştü. Gözlerini açtığında bir de baksın ki babası başında onu uyandırmaya çalışıyor. Tüm köy onu aramaya çıkmış, onu bulan Hasanıda tekmelemişti. Babası tuttu kolundan eve götürürken Kurt hocayı gördüler hoca babasına dönüp artık örtünmesi lazım dedi.

gökkuşağı kitap özeti rainbow

Yorum Gönder