Keramet Kitap Özeti Hikayesinin teması Ömer Seyfettin

Bir çok kitabını okuduğum Ömer Seyfettinin hikayelerinin arasından bazılarını ders verici olsa da bazı hikayeleri de bana oldukça saçma gelmektedir. Bu yazımda bana komik olduğunu düşündüğüm keramet isimli öykünün kısa özeti sizlere yazdım.

Keramet Kitap Konusu: Mahallede çıkan büyük bir yangından faydalanmak isteyen bir hırsızın girmiş olduğu türbeden yapmaya çalıştığı hırsızlığın hikayesi anlatılmaktadır.

Keramet Kitap Kısa Özeti

Mahallede büyük bir yangın çıkmıştı tüm halk dışarı çıkmış yangını söndürmeye çalışmaktaydı. Polisler, Jandarmalar mahalleyi çevrelemiş hırsızlık olaylarına karşı önlem almıştı. Ortalıkta bir karmaşa olmasına rağmen mahalleli bir yandan da yangının fazla sürmeden söneceğine emindi çünkü yangının yandığı yerin iki ev ötesinde büyük bir zatın türbesi bulunmaktaydı.
Çiroz Ahmet yangını fırsat bilenlerdendi ancak yangının olduğu mahalle çok fakir bir mahalle idi evlerden pek bir şey çıkmayacağından emindi. Çevresine bakındı türbeyi gördü burada para edebilecek bir şeyler olabilirdi. Kapısını zorda açsa içeriye girmeyi başardı. İçerideki şamdanları, kitapları, seccadeleri topladı bunlar baya yer kaplıyordu. Dışarı çıkmak için şöyle bi baktı herkes yangın ile ilgileniyordu bir yol ıssız duruyor ama orada da yangın vardı. Orada bulunan sandığa yaslanınca sandık birden hareket etti. Korkan Çiroz Ahmet türbede yatan dirildi sandı, sonra baktı ki sandık yere sabitlenmemiş ti. Hemen aklına bir fikir geldi zaten çalacağı eşyalarda çok yer kaplıyordu onlardı da sandığın içine koyup sandığı kaldırdı altına girdi paldır küldür dışarı çıktı sesi duyup o tarafa bakan herkes şok geçirdi. Evliya kalmış gidiyordu. Çiroz Ahmet herkesin içinden öylece geçip gitti. Kimse hareket dahi edemedi. Bu olay olduktan sonra yangın fazla sürmedi söndü. Ancak o günden sonra türbeye dua okumaya gelen herkes sandığın gittiği yöne bakarak dua etti.

keramet kitap özeti


Yorum Gönder