Ömer Seyfettin Namus Kitabının Kısa Özeti

Sitemizde birçok özeti bulunan Ömer Seyfettinin namus kitabının özeti sizler için yazdık eksik ve yanlış olduğunu düşündüğünüz yerleri bizlere mesaj veya yorum olarak yazabilirsiniz.

Namus Kitabının Konusu: Köpeğinin namusu yüzünden evindeki kişileri öldüren bir mahkumun ceza evinden alınıp idam edileceği yere götürülmesi. Adamın neden katil olduğun anlatmasıdır.

Namus Hikayesi Özeti

Yaşlı ve cılız bir adam açılan cezaevinin kapısından koluna girmiş görevliler tarafından siyah bir arabaya bindiriliyordu. Zayıf adam kolundan tutan sakallı jandarmaya kendisini nereye götürdüklerini sorsa da sorusun cevabını anlayamaz. Sakallı jandarma ile birlikte arabanın arkasına koydular adamı. Jandarma bir sigara yaktı ve adama sen ne yapmıştın dedi. Mahkum adam namus yüzünden dedi. Adam hala nereye gittiklerini merak etmektedir. Jandarma adama namus konusunu daha açık anlatmasını istedi. Bir akşam derede yıkanmaya gitmişti, eve geldiğinde birde ne görsün karısı, kız kardeşi, halası, annesi evin tüm kadınları köpekleri çomar ile Hasan' ın sarı köpeği nin kavga ettiklerini izliyor.
Köpekler kavgaya tutuşmuş kadınlarda kavga eden köpekleri eve alıp izlemeye başlamışlar. Adam eve geldiğinde bu manzarayı görünce sinirlenip. Eline baltayı aldığı gibi hepsin öldürmüş.

Geldikleri yere vardıklarında hakim, savcı, komiser herkes toplanmış adam idam edileceğini anlamış. Namus yüzünden öleceğini anlayan adam ağlar. Kimse bir köpeğin namusu konusunda bu kadar hassas olan bir adam görmemiştir. Hakim son isteğini sorar.  Hasanın sarı köpeğini bulmasını ister.

namus hikayesinin özeti kitap kapağı

Yorum Gönder