Ömer Seyfettin Teke Tek Kitabı Kısa Özeti

Ömer Seyfettin hayatı boyunca bir çok hikaye yazmıştır. Bu hikayelerin arasında bulunan teke tek kahramanlık türünde bir hikayedir.

Teke Tek Hikayesinin Özeti


Bosna beyinin askerleri, Yayçe kalesinin etrafını sarmış kumandanlarının gelmesini beklemekteydi. Bir grup asker toplanmış kendi aralarında konuşmaktaydı. Orada bulunan bir ihtiyar bir önceki kuşatmada sakat kalan Cem' in hikayesini anlatmaya başladı. Cem kuşatma esnasında canı sıkılmıştır. Kuşatılan kalenin önüne gider ve aralarından kendisi ile teke tek dövüşmek isteyen yok mu diye kalede bulunanları tahrik eder. Zırhlı bir adam karşısına gelir. Cem zırhlı askere karşı kılıcını çekmedi mızrakla dövüştü uzun süren kapışma sonucunda, Zırhlı asker Cem' in sol bacağını kesti artık sakat kalan Cem bir daha savaşamadı.

O esnada hikayeyi dinleyen Kasım isimli bir yiğit kalenin önüne gitti ve kendisi ile dövüşmek isteyen yok mu diye haykırdı. İlk baş kimse çıkmasa da Kasımın tahriklerine dayanamayan kaleden en iri askeri karşısına çıktı. Kasım daha zayıf olmasına karşın dövüşme sonucunda iri askeri yere yığdı herkes onu öldürmesini istedi ancak Kasım askerin göğsüne öyle bir darbe indir diki bir daha ayağa kalkamadı yatağa mahkum kaldı. O asker bir daha hiç bir savaşa katılamadı.

Teke Tek hikayesinin özeti

1 yorum:

Çok Teşekkür ederim ❤

Cevap Yaz

Yorum Gönder