Şeker Portakalı Kısa Kitap Özeti

Jose Mauro De Vasconcelos tarafından yazılın eğitim hayatımız boyunca okunması önerilen okuması akıcı öğretici bir kitap. Şeker Portakalı okuması tavsiye edilir.

Şeker Portakalı Özeti


Kitabımızın kahramanı Zeze isimli bir çocuktur. Hayal dünyası çok gelişmiş, zeki bir o kadara da yaramazdır. Ailesinin maddi durumu iyi değildir. Zeze yaramaz olmasına karşın okulda da bir o kadar uslu birdir. Öğretmenin çok sever onun masasına koyması için bahçelerden çiçekler yolar.

Şeker Portakalı Özeti


Bir gün Zeze nin ailesi maddi sıkıntılar yüzünden başka bir eve taşınmak zorunda kalırlar. Bu yeni ev bahçelidir. ve bahçesinde de kiraz ağaçları vardır. Kahramanımızın tüm kardeşleri her bir ağaçları sahiplenir Zeze ye de bahçenin köşesinde bulunan Şeker Portakalı ağacı kalır, Zeze hayal dünyasının büyüklüğü sayesinde ağaçla arkadaş olur. Ağaca tüm yaşadıklarını anlatmaya başlar hayaller kurar.

Zeze Dostu ile Tanışıyor

Zezenin yaşadığı Mahallede çocuklar giden araçların arkasına asılmaya bayılır onlar için çok eğlenceli bir oyudur bu yalnız Portekizli diye tanının birinin aracının arkasına asılmaya korkarlar tabiki de buna bir tek Zeze cesaret eder. Arabasının arkasına atlar.  Portekizli aracından iner Zeze ye bir tokat atar kahramanımız çok sinirlenmiştir ve bir günü onu öldürmek ister.

Yan komşunun çamaşır ipi ile uğraşırken ve ayağını keser yolda kesik bacağı ile yürürken onu gören Portekizli onu eczaneye götürür. Zeze Portekizli ile arasında olan düşmanlığı bitir ve çok iyi dost olurlar.

Zeze bir gün babasının istemeden de olsa üzer, bu durumu telefi etmek için para kazanır. Babasına hediye alarak özrünü dilemiş olur bu sayede.

Bir gün çok kötü bir haber alır Portekizli Portuga aracı ile trene çarpmıştır ve ölmüştür en sevdiği insanın öldüğü Zeze yi çok etkiler. Bir de bahçelerini yanından yol geçeceği için şeker portakalı ağacının kesileceğini duyar ve iyice üzüntüye boğulur zeze yataklara düşer. Herkes onun hasta olduğunu duyar ve destek olur ona bir süre sonra iyileşse de, hep üzgün durur.

Zeze nin kardeşleri: 
  • Küçük kardeşi luis 
  • Abisi totoca
  • Glaria anlayışlı ablası
  • Lala ve Jandira diğer ablaları Zezeyi döven ablaları

17 yorum

Teşekkürler saolun.

Cevap Yaz
Adsız mod

şeker portakal daha güzel

Cevap Yaz
Adsız mod

teşekkürler zeze

Cevap Yaz
Birsen mod

Zavali şansiz zeze...

Cevap Yaz

zezeye gerçektende üzüldüm

ama kitabı okumak gerek detayı orada var

Cevap Yaz

Güzel çok üzücü
......

Cevap Yaz

Kitap üzücü :( zezeye baya üzüldüm

Cevap Yaz

Beğenmeyenler pişman!

Cevap Yaz
Adsız mod

çok güzel kitap

Cevap Yaz

Çok iyi birşeyler yazmışlar ama çok da üzücü

Cevap Yaz
XandriaTR mod

kitabın yazar ile ilgili bölümü okuyun orada yazarında zeze gibi bir hayatı var( ≧Д≦) He bu arada özet çok ayrıntılı ve çok uzun bukadar güzel bir kitaba bu özet yakışmaz üşenmeyipte okuyana helal olsun ( ;∀;)

Cevap Yaz

Çok güzel ve çok üzücü ☺️😔

Cevap Yaz

çok güzal ama zeze nin hayatı baya kötü geçiyor

Cevap Yaz

Çok teşekkürler özet çıkartmam gerekiyordu uyuya kaldığım için yapamamıştım

Cevap Yaz
Adsız mod

Teşekkürler yarın okul var ve ben bugün özetini çıkartmam gerekiyo

Cevap Yaz
Adsız mod

Harika bir kitap ama çok üzücü

Cevap Yaz

Yorum Gönder