Kibritçi Kız Hikayesi Özeti

Hayallerimizdir bizi hayata bağlayan, çıkmazdan çıkarıp tebessüm ettiren. Kibritçi Kız hikayesi bizlere ne kadar da acı verse de, o acının içinden mutluluklar çıkartmayı göstermektedir.
Andersen masalları olarak bilinen Kibritçi Kız hikayesi Hans Christian Andersen tarafından yazılmıştır. Konusu Soğuk bir yılbaşı akşamında çıplak ayaklarla kibrit satan küçük bir kızın çektiği zorluğu, düşleri ile mutlu olan küçük kızın kurmuş olduğu hayallerini bizlere anlatmaktadır.

kibritçi kız hikayesi"Hayal kurmak bakmış olduğun duvarların sana renklerini göstermesidir, çatlaklarının arasından sevdiğin insanın çıkıp gelmesidir." 

Kibritçi Kız Kısa Özeti: 

Hava çok soğuktu etrafta koşturan insanların arasında çıplak ayakları, incecik sesi ile evde bulunan annesine yemek götüre bilmek için kibrit satan bir kız çocuğu. Yılbaşı akşamı idi o gün, küçük kız caddenin karşısına geçerken düşürmüştü ayaklarındaki terliği iki yaramaz çocuk alıp kaçmışlardı terliklerini. Buz gibi yerlere çıplak ayaklarla basıyor kimse onun farkına bile varmıyordu. Bu gün hiç kibrit satamamıştı bu yüzdende eve dönmüyordu.
Fırtına iyice şiddetlendi kız fırtınadan korunmak için bir duvarın kenarına sakladı ancak o kadar çok üşümüştü ki parmaklarının ucunu hissetmiyordu. Elindeki bir kibriti duvara sürterek yaktı. Çıkan ışık adeta onu büyülemişti bir anda kendisini sımsıcak bir sobanın karşısında oturuyor buldu derken kibrit söndü. Hemen yeni bir kibrit yaktı bu sefer kocaman bir ziyafet sofrası vardı karşında ardından yeni bir kibrit bu seferde güzel bir yaz gününde yıldızları seyrediyordu. Bir yıldız kaymıştı biliyordu ki bir yıldız kaydığı zaman dünyadan bir insan ayrılırmış ninesi söylemişti ona. Ardından yeni bir kibrit yaktı bu sefer çok sevdiği ninesini gördü çok sevinmiş çok mutlu olmuştu. Bu anının hiç bitmesini istemiyor sürekli kibrit yakıyor elinde çok az kibriti kalmıştı. Ninesi küçük kızı kendisine doğru çağırdı ona doğru bir adım attıktan sonra rahatladığını hissetmeye başladı artık ne soğuk nede açlık vardı. Ninesi ile beraber uçup gittiler tam arkalarından bir yıldız kaydı.
Ertesi günün sabahında küçük kibritçi kızı duvar dibinde gözleri kapalı bir şekilde buldu insanlar. Yanında dolu yanmış kibrit vardı. 

Kibritçi Kız Neden Yazılmıştır?

Arkadaşlar sizce kibritçi kız masalı bizlere ne anlatmak istemektedir. Bu masal hakkında düşüncelerim iki tane birincisi hayat şartları içinde bulunduğumuz durum ne olursa olsun hayallerimizi asla kaybetmemiz gerekmektedir.
İkincisi ise toplumun ne kadar duyarsız olduğudur, etrafımızda yardıma ihtiyacı bulunan insanları görmediğimiz. Küçücük bir iyilik yapmak bile bir insanı kurtarabileceğimizi asla unutmamalıyız.
Evet arkadaşlar kitaplar böyle güzeldir ki hayallerimizin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Sizde düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

13 yorum

Öykü mod

Doğrusu ilk okuduğumda ağladım �� öbür okuduklarımdada duygulandım.
Bu arada özet için teşekkür ederim masalı tekrar hatırlamak istemiştim.

Cevap Yaz
Adsız mod

Vay be 10 sene önce okumuştum en son bu hikayeyi, nostalji oldu. Özet için teşekkürler.

Cevap Yaz
Adsız mod

yani kibriyçi kız sonunda donarak mı öldü

Cevap Yaz

Çok güzel hikaye özet için sağol.

Cevap Yaz

evet donarak ölüyor

Cevap Yaz

Çok açık sözlünsün unknovn

Cevap Yaz
Adsız mod

hüzünlü ama güzel bir masal

Cevap Yaz
Adsız mod

teşekurler

Cevap Yaz
Adsız mod

İlk defa mi okuyorsun

Cevap Yaz
Adsız mod

Evet ben ilk defa okuyorum

Cevap Yaz
Adsız mod

Bencede hüzünlü ama çok güzel 🤔

Cevap Yaz
Adsız mod

Bu çok iyiydi .Kim yazdıysa ellerine sağlık

Cevap Yaz
Adsız mod

Çok güzel

Cevap Yaz

Yorum Gönder