Yaz Tatilinde Okuyabileceğiniz Birbirinden Değerli 10 Kitap Listesi

Yaz tatili boyunca kitap okumayı eksik etmemeniz için yaz tatili boyunca zevkle okuyabileceğiniz birbirinden güzel 10 kitaptan oluşan bir liste hazırladık. Sitemizde özeti de bulanan kitaplarda yer almaktadır.

1.Simyacı
İspanya'dan kalkıp Mısır piramitlerinin eteklerinde hazinesini aramaya giden Endülüslü çoban Santiago' nun masalsı yaşamın öyküsü.  Kendi kişisel menkıbesini gerçekleştirmek üzere yollara düşerek, bizlere mutluluğu, hayatın anlamını öğretecek ders niteliğinde bir kitap. 188 sayfa ve sade anlatımı ile bir çırpıda okuyup bitirebileceğimiz bir kitap.

2.Don Kişot 
Alonso Quijano, tüm dünyayı değiştirmeyi kafasına koymuş , haksızlığı karşısında göğüs gerip gerekirse cesareti ve kararlılığı ile herkesi karşısına alabilecek bir adamdır. Yayınlandığında tüm dünyaya damga vuran , edebiyat dünyasında bir çok yazarı , okuru etkileyen bir cesaret örneği.

3.Böğürtlen Kışı
Vera Ray 1933 yılının o karlı mayıs akşamında üç yaşındaki Daniel'i son kez öptüğünü bilmiyordur.  Bundan tam 80 yıl sonra yine karlı bir mayıs akşamında Vera Ray kalbimizin derinliklerine işleyecek acı hikayesi ortaya çıkmaktadır. Umudu ve umutsuzluğu bir arada yaşayabileceğimiz muhteşem bir kitap.

4.Bülbülü Öldürmek
Adalet, eşitlik, özgürlük ve ayrımcılık... Çocukluğun saflığı ile bu kavramları küçük bir kız çocuğunun gözünden görmek. Çocukların hayatlarının içine çekerek bizi eğlendiren hem de adaleti ve dürüstlüğü bizlere hatırlatan Pulitzer Ödüllü kitap.

5.Fahrenheit 451
Kitapların yasaklandığı, itfaiyecilerin kitapları yaktığı , insanların dört tarafı çevrili ekranlar ile tüm zamanını geçirdiği bir dünya. Bir kadın bu kitaplar için yanarak ölmeyi göz alıyorsa, onların içinde ne vardı. Montag artık her şeyi sorgulayacaktı. 1951 basımlı dünyamızdan da parçalar bulacağımız bir distopya.


tavsiye-kitap-listesi

6.Toprak Ana
Savaş, umut, umutsuzluk, açlık, sefalet. Kırgız köyündeki erkeklerin çıkan savaşa gitmesi geride kalanların verdiği zorlu mücadele ve acı bekleyişleri. Bizlere, insanların yaşam mücadelesini, mermi sesi duymadan savaşı bizlere en derinden aktaran muhteşem bir eser.

7.Uçurtma Avcısı
Çocukların kesişen hayatların ve bir dünya trajedisi. İnanılmaz bir hikaye , yeri gelecek duygulandığımız , yeri gelecek yüzümüzü güldürecek. Samimi , sıcak bir dostluk hikayesi.

8.Aynı Yıldızın Altında 
Kanser olan Hazal , gitmiş olduğu destek grubunda hayatının aşkı ile tanışacağını bilmiyordu. Çok ağlayacağımız, bizleri şaşırtacak her türlü duyguyu içten hissedeceğiz. 
Ölümü bekleyen iki insan ve aynı zamanda gerçek bir aşk hikayesi... 

9.Serenad
Çok soğuk bir kış gününde profesör sahilde kemanı ile saatlerce Serenad' ı çalıyordu. Neredeyse donmak üzereydi... Muhteşem bir gizem içinde meraklı okuyacağımız. Sayfaları çevirdikçe çevirmeyi düşüneceğimiz,  tarihin tozlu raflarında unutamayacağınız bir aşk hikayesi.

10.İçimizdeki Şeytan
20' li yaşlarındaki 2 genci zorluklar içinde evlenmesi, yaşamları anlatılıyor Karakterleri ile kendi mahallemizi anlatan, içlerinde kendimizi bulacağımız bir kitap. İçimizde olan şeytanı bizlere gösteren, kullandığı kelimeler ile bizleri sarsıp saatlerce üzerinde düşüneceğimiz herkesin mutlaka okuması gereken hayat niteliğinde bir kitap.

Yorum Gönder