Vis a Vis Dizisi Konusu Hakkında Kısa Bilgiler ve Düşüncelerim

Sinema ve dizi sektöründe hikayeyi anlatmada renkler çok yoğun olarak kullanılır. Vis a vis in rengi ne diye soracak olursanız herkes çok rahat sarı diyecektir. Yönetmen hemen hemen her karede sarı rengi vurgulamaktadır. Sarı renk her ne kadar olumlu duyguları ifade etse de,  Bizim dizimizde sarı korkuyu, ihaneti ve özgürlüğü anlatıyor.

Vis a vis i izlemeye başlamam muhtemel herkes gibi  la casa de papel deki nairobi (Alba Flores) görerek oldu. Başrol olduğunu sanmıştım ama o dizideki mahkum bir çingene rolündeydi. Oyunculuğuna yine diyecek yok gerçekten çok başarılı.

vis a vis dizi kapak resmi 1


Dizi Macarena Ferreiro (Maggie Civantos) aşık olduğunu sandığı evli ve çocuklu patronun tuzağına düşerek. Çalıştığı şirketin paralarını kendi üzerine geçirip patronuna vermesiyle başlıyor. Sarışın başrol karakterimiz çıkarıldığı mahkemece suçlu bulunur ve mahkum edilir. Hapishanede birçok sebepten başı belaya girer, bu durumlardan kurtulma çalışması, hapishanede bulunan mahkumlarla olan mücadelesi ve başına aldığı belalar yüzünden ailesinden bir çok kişinin ölmesi, korkak kız olan maca yı artık güçlü bir kadın olma yoluna sokar.

Dizide kötü karaktere sahip olan Zulema Zahir (Najwa Nimri) gerçekten de çok kötü bir insandır, özgürlüğünü elde etmek için yapmayacağı hiç bir şey yoktur. Ancak nedendir ki bilinmez Zülema ve yakınları Müslümandır. Dizi de  kötülük yapanlar Müslümanlar gibi gösterilmeye mi çalışmış bilemedim. Emininki ilk bölümleri izleyen bir çok Zulema dan nefret etmektedir. Konunun ne zaman Nairobi ye döneceğini beklesem de o Zulema nın en yakın arkadaşı rolündedir.

Hapishanede kadınların kadın kadına kaldığından mı yoksa Netflix in izleyicilerinin empoze etmeye çalışmasından bilmem ama çok fazla lezbiyenlik söylemleri bulunmaktadır. Mahkumların duş aldığı her sahnede gözünüze çıplaklık görüntüsü sokuluyor. Gerçi Netflix de bunu açık açık söylüyor kardeşim bu dizi +18 diye.  Hapishaneden kaçmak bu kadar kolay mıymış diyeceğiniz, kadınların kadınlıklarını kullanarak neler yapabileceğini göreceğiniz, 4 Sezonluk bir dizi. İzlerken çok fazla eleştirsem kendisini izletmeyi başaran bir dizidir.
Tabi birde sapıklığın ne kadar üst seviyeye çıkabileceğini görebileceğimiz ilk sezonlarda hapishane doktoru daha sonra hapishane müdürü olan Sandoval var bu karaktere başlı başınca film yapılsa yeridir..

1 yorum:

Aslında konu itibarı ile ilk iki sezonu içeriyor,ikinci sezonun sonunda Zulema Zahir ölüyor,diğer 3.4. ve 5. sezon Oasis hepsi Zulema'nın ölmeden önce koma halinde gördüklerini içeriyor.İnsan konuyu 2.sezondan sonra Zulema olmadan ne oldu,özgürlüklerini kavuşabildiler mi merak ediyor.

Cevap Yaz

Yorum Gönder