Ömer Seyfettin Baklon Hikayesi Özeti Yoktur Burda

Bu hafta sizlere Ömer Seyfettin ne ait Balkon hikayesini özetini yazacaktım. Hikayenin tamamını okuduktan sonra işlenen konunun ilk ve orta okul çağında birisinin kesinlikle okumaması gerektiğini düşündüm. Aslında şok olmuştum ilk okul çağlarında o pırıl pırıl zihnimizin olduğu dönemlerde öğretmenlerimiz tarafında bizlere okuyalım diye verilen bu hikayeler ne kadar çok bizi kirletiyor. Hikayeyi okuyan çocuk için hiçbir şey katmayacağı eminim. Bu yazım bir sitemdir yapmayın böyle bir hikayeyi çocuklarımıza okutmayın inanın kimseye karşı değilim ancak bu balkon hikayesi çocuklarımızın zihnini yıkamaktan başka bir şey değildir. 

Genç arkadaşlarım bu yüzdendir ki Balkon hikayesinin Özeti bu yazıda YOKTUR. 

Genç arkadaşlarım bu sayfayı KAPATIN b hikayeyi öğrenmeseniz de olur biz sizleri çok seviyoruz.


Uğur böceği


Hikaye kısaca Evin babası yıllar önce çalışmak için başka bir şehre gider. Eşinden ve ailesinden bir yıla yakın bir süre ayrı kalır. Bir yılın sonunda yanında bir kız çocuğu ile evine döner eşine bu çocuğu sahiplendiğini söyler. Aradan yıllar geçer kendi erkek çocuğu ve eve getirdiği kız çocuğu büyürler ve birbirlerine aşık olurlar ve kız hamile kalır. Gençler bu durumdan kurtulmak için annelerine bir birlerini sevdiklerini ve evlenmek istediklerini söylerler. Annesine bu fikir mantıklı gelir çünkü kız ellerinde büyümüştür. Bu konuyu babalarına söylemek için anneleri babanın yanına gider. Gençler de evin balkonuna çıkar. Anne baba ile konuşur. Baba öfke ile bu duruma karşı çıkar. Hiçbiri neden böyle yaptığını anlamaz kız ağlamaya başlar. Anne üstelemeye başlayınca baba dayanamaz ve o kızın evden ayrı yaşadığı dönemde bir başka kadından olan çocuğu olduğunu yani ikisinin kardeş olduğunu söyler.

Hikaye burada biter inanın hikayede gram çocuklara katkı saylayacak bir şey yoktur. Hikayenin Balkon ile ne alaka olduğu da malum zaten böyle bir hikayenin bizlere ilk okul çağında okutturulması da ayrı bir skandal bence.

Yorum Gönder