Martian Marslı Film Konusu ve Kısa Özeti

Marslı Filminin Konusu 

Marslı Andy Weir' in aynı isimli Martian kitabından uyarlanan, yönetmenliğini Ridley Scott' ın yaptığı ödüllü bilimkurgu türünde filmdir.  Nasa ya ait astronot ekibi Araştırma yapmak için Mars gezegenine iniş yaparlar. Burada bi araştırma üstü kurarlar ancak çok şiddetli bir fırtına çıkınca geri dönmek zorunda kalır lakin uzay aracına dönerken ekip üyelerinden biri kaybolur. Fırtına da onu bulamayınca ekip bir kişi eksik olarak döner. Herkes onun öldüğünden emindir tek bir ümitleri yoktur. Kaybolan astronot Watney şanslı bir biçimde hayatta kalmıştır. Mars gezegeninde yalnız bir insan olarak yaşamak zorundadır. Mars a en yakın zamanda görevli olarak gelmesi planlanan gemi en az 4 yıl sonra gelebilecektir. Bu zaman dilinde hayatta kalmayı ve dünya ile iletişime geçip hayatta olduğunu bildirebilmesi gerekecektir. 

Botanikçi olan Watney, Marsta adeta kendine bir sera alanı kurup patates yetiştirmeye başlar, su ihtiyacı için çözümler üretir. Dünya'ya hayatta olduğunu haber edebilmek için yollar arar. Uzayda kaybolan ilk insan olan Watney tam bir hayat mücadelesi vermektedir. 

Marslı filmi

Marslı Filmi Hakkında Düşüncelerim

Yalnızlık, ve zorlu yaşam şartları onu çok yorsa da bizlere asla vazgeçmeyi illaki bir umut olduğunu çok güzel anlatmaktadır. İzlerken sıkılmadığımız yalnız başına hayatta kalmak için uğraşan Watney' e zaman zaman hayran kaldığımız bilim kurgu türünde önemli filmlerden biri olarak kesinlikle görüyorum. İzlemenizi önemle tavsiye ederim.



Yorum Gönder